Jahodový džem (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Milujem domáce džemy, na raňajky k hrianočke s maslom .....

20-30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jahody umyjem pod studenou vodou, odstopkujem a odvážim si 2 kilá.
  2. Nakrájam na menšie kúsky a dám do veľkého kastróla.
  3. Podľa návodu na Gelfixe 1:1 si pripravím 4 lyžice cukru s dvomi baleniami gelfixu, premiešam
  4. a pridám k nachystaným jahodám.
  5. Premiešam
  6. a privediem za stáleho miešania do varu,
  7. nechám minútu prevrieť a vsypem 2,20 kryštálového cukru.
  8. Zase za stáleho miešania rozpustím cukor a povarím 5 minút.
  9. Do hotového pridám 2 lyžičky kyseliny citrónovej, premiešam a nalievam do pripravených pohárikov.
  10. Naplnené poháriky uzavriem a obrátim hore dnom , nechám ich tak aspoň 10 minút, niekedy aj dlhšie.
  11. Potom ich zas obrátim viečkom hore a nechám vychladnúť.
  12. Vychladnuté poháriky poumývam, manžel ich ešte označí
  13. a môže sa konzumovať. Dobrú chuť.