Jahodový džem (fotorecept)

Jahodový džem (fotorecept)
Foto: elekra
elekraElekra, recept pridal: 2. júna 2012 21:05Ďalšie jeho recepty

Milujem domáce džemy, na raňajky k hrianočke s maslom .....

Suroviny

20-30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Jahody umyjem pod studenou vodou, odstopkujem a odvážim si 2 kilá.
Jahodový džem (fotorecept) - obrázok 1

Nakrájam na menšie kúsky a dám do veľkého kastróla.
Jahodový džem (fotorecept) - obrázok 2

Podľa návodu na Gelfixe 1:1 si pripravím 4 lyžice cukru s dvomi baleniami gelfixu, premiešam
Jahodový džem (fotorecept) - obrázok 3

a pridám k nachystaným jahodám.
Jahodový džem (fotorecept) - obrázok 4

Premiešam
Jahodový džem (fotorecept) - obrázok 5

a privediem za stáleho miešania do varu,
Jahodový džem (fotorecept) - obrázok 6

nechám minútu prevrieť a vsypem 2,20 kryštálového cukru.
Jahodový džem (fotorecept) - obrázok 7

Zase za stáleho miešania rozpustím cukor a povarím 5 minút.
Jahodový džem (fotorecept) - obrázok 8

Do hotového pridám 2 lyžičky kyseliny citrónovej, premiešam a nalievam do pripravených pohárikov.
Jahodový džem (fotorecept) - obrázok 9

Naplnené poháriky uzavriem a obrátim hore dnom , nechám ich tak aspoň 10 minút, niekedy aj dlhšie.
Jahodový džem (fotorecept) - obrázok 10

Potom ich zas obrátim viečkom hore a nechám vychladnúť.
Jahodový džem (fotorecept) - obrázok 11

Vychladnuté poháriky poumývam, manžel ich ešte označí
Jahodový džem (fotorecept) - obrázok 12

a môže sa konzumovať. Dobrú chuť.
Jahodový džem (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

14 komentárov k receptu
  • ailuj82, 2. júna 2012 o 22:09
    a to naozaj tam ide na 2 kg jahod 2,20 kg cukru?
    Ja som dávala na 2 kg jahod len kilo cukru a deti mi kričia, že je strašne sladký... :O


  • izabella929, 2. júna 2012 o 22:13
    tak toto som už veru dávno nevarila.-) paráda...krísne jahody.-))a tá úžasná vôňa...)


  • stacy77777, 2. júna 2012 o 22:19
    aj naši už pozerajú po záhrade, ale u nás zatiaľ len pomaličky odkvitajú jahôdky, robievam aj ja džem, ale väčšinou so želírovacím cukrom


  • 3sandra3, 2. júna 2012 o 22:28
    krásny,,,ten sa sám ponúka :-)


  • aroooo, 3. júna 2012 o 01:04
    ja tiež na to množstvo 2 kg jahôd by som dala max.1 kg cukru, robím tak už roky, tento asi nie, pre veľké sucho jahôd bude asi len na ochutnanie také mini...


  • marianna76, 3. júna 2012 o 08:30
    je krásny a mám ho najradšej ... tiež by som dala menej cukru.... ale to je jedno, tvoj džemík robí mňam chuť, škoda, že nemám toľko jahôd...


  • frezia68, 3. júna 2012 o 09:49
    Taký čerstvý je najlepší :-))) a možná s gelfixom treba toľko cukru.Ja dávam 8O dkg,ale nakrájam večer,pomiešam s cukrom a varím až ráno a to už mnoho rokov vždy rovnako.A nevarím naraz,ale asi 5 naberačky do zhustnutia,ale každý má svoj osvedčený spôsob a ten Tvoj je rýchly :-)))


  • neposed, 3. júna 2012 o 09:58
    aj mne sa paci, no stale sa snazim najst taky, kde ide co najmenej cukru a bez chemie. Pamatam sa na jednu babicku-susedku, ktora robila marhulovy dzem za surova a nikdy sa jej nepokazil. Cely cas ho mala v komore, lebo babicka ziadnu chladnicku nemala. Ale babicka je uz v nebicku a receptik som si vtedy ako mlada gazdinka nevypytala, co ma neskutocne mrzi. Nemate niekto?


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • tothka, 3. júna 2012 o 10:46
    Myslím, že keď sa k tomu množstvu cukru pridávajú dve lyžičky kyseliny citrónovej, ktorá vlastne džem zároveň aj konzervuje, nemusí to byť až tak veľmi sladké. Džem má aj krásnu farbu, páči sa mi, no cena jahôd na našej tržnici sa mi na varenie džemu nepáči, preto môžem iba obdivovať a prehltať maškrtné slinky.


  • elekra, 3. júna 2012 o 11:11
    Milé varecháčky, varila som ho s gelfixom 1:1 a dodržala som predpísaný postup. Ja viem, že je to chémia, ale naozaj je chutný a čo je z môjho pohľadu dôležité je rýchlo hotový. A ešte maličkosť, jahody som mala z farmy, tak ma vyšli 1,50 za kg.


  • rozmarin, 3. júna 2012 o 13:12
    Ahojte, aj ja som akurát dovarila jahodový lekvár. Dala som asi na 1,3kg jahôd 1kg cukru - včera večer som to zasypala a doobeda som varila, aj s lyžičkou kys. citrónovej.
    Boli sme si sami jahody natrhať na poliach v Rajke, tak kto ste z okolia Bratislavy, odporúčam, vyšli nás na 1,4€ za kilo :-). Za hodinu sme 2 dospelí a 2 deti nazbierali asi 10kg!


  • cica2, 3. júna 2012 o 19:11
    perfektné a domáci džem je najlepší! :-)....a s jahodami výborný, mňam


  • medovnicek, 4. júna 2012 o 10:12
    má krásnu farbu a domáci je len domáci


  • danda3, 25. júna 2012 o 21:59
    Aj ja varím jahodový ako ty, ale s gelfixom 3 :1, džem je výborný, úplne stačí dať na kilo jahôd 350g cukru, je sladký tak akurát, tento rok sme nestihli samozber, takže si musím nechať zájsť chuť, snáď o rok a z minulého roka mi neostal ani jeden pohárik, tak musím variť z toho, čo je a ešte dúfam, že bude. ☺



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist