Jahodový cheesecake

maminalucia - bez fotkymaminalucia, 18. júna 2014
15 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
100 g
Plnka:
1  šálka
500 g
1 téglik (alebo biely jogurt)
2 ks
1 ks
trochu
  podľa veľkosti formy




Postup

  1. 1

    1. Z rozdrvených sušienok a rozpusteného masla si pripravíme cesto. Ak sa nám zdá cesto stále sypké pridáme ešte maslo. Sušienkové cesto dáme na dno aj na okraje vymastenej tortovej formy s priemerom 24 cm a dáme na 8 minút piecť do vyhriatej rúry.

  2. 2

    Medzitým dáme do misky riccotu, smotanu ja som použila 16%, cukor, vajcia, vanilku, citrónovú kôru a do hladka vymiešame. Zmes vlejeme na predpečený korpus a opäť pečieme pri teplote 150°C asi 30 - 35 minút.

  3. 3

    Po vychladnutí ukladáme navrch rozpolené jahody a prelejeme vlažnou želatínou. My sme želatínou jahody len potreli (takto nám to viac chutí) aby neoschli. Cheesecake dáme do chladničky aby trochu stuhol.

    Jahodový cheesecake - obrázok 3

Diskusia k receptu

babav
Vyborny 5*recept !Cheesecake je moj oblubeny zakusok ,peciem casto ,
ale pouzivam Philadephia cream cheese .Paci sa mi dovrseny s cerstvymi jahodami ,ktore mu dodali sviezost aj dekoraciu :-).
jozka2
Tvoj kolacik je urcite vyborny,robievam podobny,len jahody su oblansirovane s troche cukru a skrobu aby to urobilo stavu ktora pri prekrojeni steak po bokoch,mnam.
maminalucia
Dakujem... čerstvé jahody sú top :) u mňa to bolo nebíčko v papulke :) odporúčam vyskušat :)
ilusa
odskusane,vydaril sa,krasny a vyborny
depi
Robila ale z tvarohu, maslových suseniek a bol vynikajúci. a do vody na zelatínu som rozmixovala par jahod a pridala troska cukru.zelatina tak dostne originalnu jahodovú príchut. Samozrejme treba precedit od jadierok z jahod. :-) odporucam
depi
Odporucam pripracit zelatinu,klasika 20g balenie ....hrst jahod rizmixovat na kasu zmuesat vodu cukor a pyre z jahod...zohriat rozpustit zelatinu a sup na kolac :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia