Jahodový cheesecake s „aero“ čokoládkou

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 16. augusta 2016
Jahodový cheesecake s „aero“ čokoládkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cheesecake:
200 g
1 ks
200 g
2 plátky
325 g
Jahodová pena:
100 g
100 g (aj mrazené)
200 ml
150 g
1 ks
35 g (stabilizátor pre studené zmesi)
Aero čokoláda:
485 g
25 g
Jahodový púder:
200 g (nakrájané na tenké plátky)
20 g (oligosacharid, výživový doplnok pre športovcov)
Jahodové želé:
75 g
75 g
1 PL
30 g
2 plátky




Postup

  1. 1

    Nad parou rozpustíme čokoládu, želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame crème fresh s vanilkou v kastróle pri nízkej teplote. Pridáme želatínu a odstavíme. Ďalej zmiešame s bielou čokoládou a mierne vyšľahanou šľahačkou. Necháme stuhnúť.

  2. 2

    Čokoláda „aero“: Rozpustenú čokoládu nahrejeme na 50 °C, vmiešame olivový olej, zmes nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky a pridáme 3 bombičky. Vystriekame do gastro nádoby, vložíme ju do vákuovacieho stroja a vákuujeme, až kým nezdvojnásobí svoj objem. Všetko dáme zamraziť, hotové lámeme na malé kúsky.

  3. 3

    Želé: Želatínu necháme napučať v ľadovej vode, jahody, vodu, cukor a balsamico rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko. Pridáme želatínu, nahrejeme tak, aby sa želatína rozpustila a vylejeme do pripravenej formy.

  4. 4

    Jahodová pena: Rozmixované jahody precedíme, aby sme ich zbavili jadierok, a zmiešame s ostatnými surovinami. Zmes nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky s 2 bombičkami. Vychladíme.

  5. 5

    Jahodový púder: Jahody nakrájame na tenké plátky a sušíme v rúre pri nízkej teplote. Po usušení rozmixujeme a zmiešame s maltodextrínom, čím vznikne „púder“.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mne sa ale všetky tie "šéfkuchárske sladkosti, teda recepty na ne zdajú trochu komplikované, nie jednoduché, čo do postupu ale aj do surovín. Uznávam ale, že finálny produkt je úžasný, len kto si naň trúfne? Niekedy sú aj suroviny nedosažiteľné.......
luclup
uuuuuuf, KOLAC mojich snov. Toto je teda fakt parada, takze jedno velke obrovske MNAM ! Aj ked tuto verziu asi nikdy neurobim, vela neznamych surovin, neviem ci tak jednoducho sa daju kupit, ale aspon zaklad urcite zachovam. SUPER !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia