Tvarohový dezert

Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov (fotorecept)

Autor receptu: imaginarium

Tento dezert je chuťovo tak úžasný, že som sa rozhodla pridať ho sem, aj keď na výzor nie je úplne dokonalý.

10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Klasický pekáč s rozmerom 43 x 25 x 8 cm vystelieme papierom na pečenie (môže byť aj jenská misa alebo iná vhodná forma) a rúru rozohrejeme na 180 °C. Praclíky si rozmrvíme valčekom alebo pomelieme na mlynčeku a zmiešame s roztopeným maslom a cukrom. Zmes vysypeme do pekáča, dobre utlačíme a dáme piecť na 10 minút.
  2. Pripravíme si tvarohovú náplň. Tvaroh vyšľaháme so smotanou, s cukrom a citrónovou kôrou. Hmotu natrieme na vychladnutý korpus a dáme zachladiť.
  3. Jahody si očistíme a nakrájame na menšie časti. Porozkladáme ich na tvaroh a pripravíme želé.
  4. Želé si pripravíme podľa návodu na obale a mierne vychladnutým zalejeme jahody.