Tvarohový dezert
Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov (fotorecept)
Autor receptu: imaginarium
Tento dezert je chuťovo tak
úžasný, že som sa rozhodla
pridať ho sem, aj keď na
výzor nie je úplne dokonalý.
10 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Klasický pekáč s rozmerom 43 x 25 x 8 cm vystelieme papierom na pečenie (môže byť aj jenská misa alebo iná vhodná forma) a rúru rozohrejeme na 180 °C. Praclíky si rozmrvíme valčekom alebo pomelieme na mlynčeku a zmiešame s roztopeným maslom a cukrom. Zmes vysypeme do pekáča, dobre utlačíme a dáme piecť na 10 minút.
- Pripravíme si tvarohovú náplň. Tvaroh vyšľaháme so smotanou, s cukrom a citrónovou kôrou. Hmotu natrieme na vychladnutý korpus a dáme zachladiť.
- Jahody si očistíme a nakrájame na menšie časti. Porozkladáme ich na tvaroh a pripravíme želé.
- Želé si pripravíme podľa návodu na obale a mierne vychladnutým zalejeme jahody.