Jahodovo-šľahačkový zákusok

adkas - fotkaadkas, 24. februára 2013
Jahodovo-šľahačkový zákusok
Foto: adkas

Jednoducho povedane vyborny zakusok. Jednoduchy na pripravu a chutovo vyborny. Jemnu piskotu pokryva jahodova plnka, Zobraziť celý popisJednoducho povedane vyborny zakusok. Jednoduchy na pripravu a chutovo vyborny. Jemnu piskotu pokryva jahodova plnka, ktora je velmi osviezujuca. Vsetko schovane pod bielou prikryvkou zo slahacky. Zakusok skvele vyzera a rovnako skvele chuti. Najlepsie dobre schladeny. z chladnicky. Recept mam od kolegyne a ona od.... atd.. atd. ..... :) Vrele doporucujem vyskusat .....

30
porcií
60 + doba chladenia minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
200 g
200 g
100 ml
100 ml
1 ks
Na jahodovú plnku:
2 ks (cca 400 ml)
3 ks (krémový prášok)
3 PL
100 ml (príp. voda, ak je potrebné)
2 ks
3 PL
Na ozdobu:
500 ml




Postup

  1. 1

    Zltky vyslahame do penista s krystalovym cukrom. Pridame olej, preslahame, pridame vodu, preslahame. Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva.

    Jahodovo-šľahačkový zákusok - obrázok 1
  2. 2

    Bielka vyslahame so stipkou soli a opatrne vmiesame do zltkov.

    Jahodovo-šľahačkový zákusok - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Plech vo velkosti 30x40 cm. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C cca 20 minut. Kontrola spajlou. Cesto nechame vychladnut.

    Jahodovo-šľahačkový zákusok - obrázok 3
  4. 4

    Jahody vylejeme z plechovky a popucime ich. Nemixujeme, mali by ostat aj trochu kusky. Vyborne posluzi pucitko na zemiaky. Odmeriame si 2 jahodove kompoty a doplnime sirupom alebo vodou na celkove mnozstvo 850 ml. Pridame zlate klasy, vanilkovy cukor, kryst. cukor ( mnozstvo cukru si prisposobte podla seba} , rozmiesame a uvarime hustu kasu. Za obcasneho premiesania nechame vychladnut.

    Jahodovo-šľahačkový zákusok - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutu kasu natrieme na piskotu a odlozime do chladnicky dobre schladit.

    Jahodovo-šľahačkový zákusok - obrázok 5
  6. 6

    Slahackovu smotanu vyslahame ( ja som pridala aj 1 PL praskoveho cukru) a natrieme na zakusok. Pokrajame na rezy ( kocky) a prip. mozeme ozdobit cerstvymi jahodami.

    Jahodovo-šľahačkový zákusok - obrázok 6
  7. 7

    Najlepsie chuti dobre schladeny z chladnicky : )

    Jahodovo-šľahačkový zákusok - obrázok 7

Diskusia k receptu

medovnicek
Aďka tvoj koláčik mi prišiel veľmi vhod, presne takéto niečo osviežujúce som hľadala
adkas
dakujem pekne za mile komentariky....tesi ma, ze aj vas zakusok zaujal... napriek tej kope slahacky je zakusok velmi lahodny a ta jahodova plnka je osviezujuca....
stacy77777
už som ho včera obdivovala na fcb, tvoje zákusky sú skrátka úžasné
1andy
mňam...... ukladám a v nedeľu pečiem :-)
barbikiss
chcem sa spytat tie jahody sa popucia alebo rozmixuju spolu aj so stavou? ak ano, tak potom sa vlastne odmeria voda plus sirup do objemu 850ml? dakujem za odpoved
adkas
velmi pekne dakujem za vsetky mile komentariky....@barbikiss....v bode c 4 v postupe som popisala presne postup....tak este raz: oba kompoty vyliat do misky, popucit, nemixovat, mali by ostat aj trochu kusky( vyborne posluzi pucitko na zemiaky)....tieto dva kompoty ( popucene jahody aj so stavou)odmeriame a doplnime jahodovym sirupom alebo vodou do mnozstva 850 ml.....
borek
Vypadá to nádherně, mám dotaz, těch 850 ml, to je šťáva z jahod a asi ještě ta voda, co se má přidat, že? Děkuji ! Ahá, nyní tu čtu, že i s těmi jahodami se počítá do těch 850 ml, tak to musím vyzkoušet, určitě dám vědět, jak se mně to povedlo, zdravím !:-)
mimka946
krásne,jednoduché proste na jednotku :) v najblizsej dobre urobim
thia
Som na vareche veľmi krátko, ešte som nepridala žiaden recept, skôr patrím medzi tých čo hľadajú inšpiráciu no a musím povedať že tento koláčik je to naj čo som tu doteraz našla...teda pre mňa, presne niečo také som hľadala..nedávno som ho skúšala a pre veľký úspech robím opäť, ale aby som vkuse nerobila to isté, jahody som nahradila višňami. Práve sa mi chladí plnka, tak dúfam že sa tiež podarí :-)
lujzita
Vyskúšala som, len som na jahodovú plnku použila rozmixované čerstvé jahody a je výborný.
petra83
Dnes som ho robila...tiež z čerstvých rozmixovaných jahôd a do cesta som dala pol na pol polohrubú múku/špaldovú múku. Je vynikajúci :-)
zuzkabluzka
@Adkas v nedeľu sme vyskúšali tento zákusok. Je naozaj výborný, zmizol veľmi rýchlo. Pridávam aj fotku, aj keď nie je taká pekná ako Tvoje :)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia