Jahodová torta

Jahodovo-rebarborová torta

Autor receptu: svedka

50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si klasické piskotove cesto alebo pouzijeme piskoty na celu tortu. Zmiešame jahodovy lekvár s vodou a citrónovou šťavou a pokropime s polovicou cesto.
  2. Z ingrediencií na krém si vyslahame jednotnú pevnú zmes. Polovicu nanesieme na cesto. Zasypeme nakrajanymi jahodami, ja som pouzila 2 hrste a na ne som rozotrela zvyšok kremu.
  3. Rebarboru si nakrájame na mensie kúsky, dáme do vriacej vody, jemne osladenej. Povarime 2 minútky, precedime a necháme vychladnúť. Z precedeneho odvaru si odložíme 2 dcl, ak chceme robit aj želatínu.
  4. Tortu ozdobime dlhými piškótami, ktore vopred nadávame do zvyšnej zálievky z jahodoveho lekváru. Rozlozime rebarboru a jahody podla chuti. Ja som neskor pridala este na požiadanie želatínu a čerstvé ovocie - ale netreba. Nechame zachladit najlepsie cez noc a mame hotovo :)