Jahodový zákusok

Jahodovo-čokoládový koláčik so želatínou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Koláčik som upiekla, lebo prišla veľká chuť na niečo sladké. Jednoduchý, ale chutný. Piekla som vo forme o priemere 22 cm. Vyšlo mi 12 kusov.

12
porcií
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vymiešame žĺtky s práškovým cukrom do penista. Postupne pridáme olej, mlieko, múku rozmiešanú s práškom do pečiva a zľahka zamiešame sneh z bielkov.
  2. Plech alebo formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, do ktorej dáme cesto. Na cesto poukladáme odkvapkané jahody.
  3. Teraz pridáme na kúsky polámanú čokoládu.
  4. Upečieme v predhriatej trúbe 35 minút na 180 stupňov.
  5. Pripravíme si želatínu: Šťavu z kompótu si dáme do hrnca. Tej šťavy nebolo 1/2 l , tak som musela pridať vodu. Trochu z nej odoberieme a dáme do hrnčeka, do ktorého pridáme vanilkový puding , ktorý spolu rozmiešame. Ešte pridáme 3 polievkové lyžice jahodového sirupu. Začneme variť. Keď začne vrieť šťava z kompótu, tak pridáme puding ktorý chvíľu povaríme, aby nám vznikla želatína.
  6. Hneď ju nalejeme na horúci koláčik.
  7. A je hotovo. Necháme ho vychladnúť.
  8. Potom pokrájame na rezy.
  9. V reze.
  10. Na tácke.
  11. :-)