Jahodový zákusok
Jahodovo-čokoládový koláčik so želatínou (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Koláčik som upiekla, lebo prišla veľká chuť na niečo sladké. Jednoduchý, ale chutný.
Piekla som vo forme o priemere 22 cm. Vyšlo mi 12 kusov.
12 porcií |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Vymiešame žĺtky s práškovým cukrom do penista. Postupne pridáme olej, mlieko, múku rozmiešanú s práškom do pečiva a zľahka zamiešame sneh z bielkov.
- Plech alebo formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, do ktorej dáme cesto. Na cesto poukladáme odkvapkané jahody.
- Teraz pridáme na kúsky polámanú čokoládu.
- Upečieme v predhriatej trúbe 35 minút na 180 stupňov.
- Pripravíme si želatínu: Šťavu z kompótu si dáme do hrnca. Tej šťavy nebolo 1/2 l , tak som musela pridať vodu. Trochu z nej odoberieme a dáme do hrnčeka, do ktorého pridáme vanilkový puding , ktorý spolu rozmiešame. Ešte pridáme 3 polievkové lyžice jahodového sirupu. Začneme variť. Keď začne vrieť šťava z kompótu, tak pridáme puding ktorý chvíľu povaríme, aby nám vznikla želatína.
- Hneď ju nalejeme na horúci koláčik.
- A je hotovo. Necháme ho vychladnúť.
- Potom pokrájame na rezy.
- V reze.
- Na tácke.
- :-)