Čokoládová torta
Čokoládová torta

Jahodovo-čokoládová torta

elenas - fotkaelenas, 24. apríla 2018
Jahodovo-čokoládová torta
Foto: elenas

Ľahká jednoduchá torta bez múky.

10
porcií
90 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
Plnka:
400 ml
150 g
2 PL
5 PL
1 - 2 PL
500 g




Postup

  1. 1

    Bielky vymiešame s cukrom do tuhého snehu. Po jednom primiešame žĺtky. Pridáme preosiate kakao a ľahko premiešame vareškou alebo metličkou.

  2. 2

    Tortovú formu (20 - 24 cm) vystelieme papierom na pečenie (stačí len spodok, ktorý som upevnila a zafixovala bočným rámom, boky som potrela olejom). Cesto vylejeme do tortovej formy a rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri 180 °C približne 50 - 55 minút. Počas pečenia rúru neotvárame, na konci pečenia, či je cesto hotové, vyskúšame špajdľou.

  3. 3

    Približne 80 ml smotany na šľahanie zohrejeme, pridáme polámanú čokoládu a rozpustíme. Kakao rozpustíme v horúcej vode a pridáme do čokoládovej zmesi, premiešame a všetko spolu necháme vychladnúť. Zvyšnú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom. Najprv do čokoládovej hmoty zamiešame trochu šľahačky, následne pridávame zvyšok a všetko spolu zľahka premiešame.

  4. 4

    Vychladnutý korpus opatrne vyberieme z tortovej formy. Natrieme naň tenkú vrstvu plnky. Na plnku rozložíme jahody, najlepšie, ak sú približne rovnakej strednej veľkosti, vtedy pekne ukážu v reze. Okolo korpusu dáme bočný rám tortovej formy, aby nám plnka držala. Zvyšnú plnku rozotrieme na jahody. Tortu dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky. Vrch som ozdobila jahodami, lístkami čerstvej mäty a strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

    Jahodovo-čokoládová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Torta se mi líbí, určitě je jemná, rozplyne se na jazyku, o chuti nepochybuji. Krásná fota, díky za receptík!
elenas
Som radá, že sa recept páčil. ďakujem Vam za pekné komentáre.
sikulka
Torta vypadá super. Ukladám do KK a pri prvej príležitosti vyskúšam.
allatra
Ahoj, práve som si prečítala recept a nejako mi nesedí, ze do korpusu idú len vyslahane vajíčka a ziadna múka?
jujoska
@Allatra (24.5.2018 00:46)

recept je zaradeny medzi bezlepkove, takze tam muka nebude. Ver tomu ze sa to da, len s nimi treba opatrne manipulovat lebo su krehke
elenas
@Allatra (24.5.2018 00:46)

Presne tak, muka tam nie je, len vajcia, cukor a kakao. Je to recept bezlepkovy. Ale ak ti muka nevadi a pre osobny klud mozes pridat 1PL muky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia