Jahodové gule
Jahodové tofu guľky
Autor receptu: lunter
10 guliek porcií |
30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Do misy najemno postrúhame tofu. Pridáme ryžové mlieko, špaldovú múku, špaldovú krupicu a kukuričnú strúhanku. Jemne osolíme a vypracujeme cesto. Nemalo by byť ani príliš husté, ani riedke - aby sa z neho dobre formovali guľky.
Podľa potreby dodáme kukuričnú strúhanku alebo ryžové mlieko.
- Do hrnca dáma variť vodu a pridáme štipku soli. Keď začne voda vrieť, vložíme do nej malú nenaplnenú guľku a necháme ju chvíľu variť. Ak sa nerozpadá, správne sme odhadli pomer krupice. Ak sa rozpadá, pridáme do cesta trochu špaldovej krupice.
- Z cesta si odoberáme menšie kúsky, do ktorých v dlaniach balíme umyté a na polovicu prekrojené jahody (prípadne na štvrtiny podľa veľkosti plodu).
Guľky necháme chvíľu postáť, potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme - asi 4 - 5 minút. Hotové guľky vyberáme dierkovanou naberačkou.
- V menšom kastróle si zohrejeme kokosový olej. Jahodové guľky posypeme mletým makom a polejeme kokosovým olejom. Dochutíme javorovým sirupom podľa vlastnej chuti.
|