Jahodové rezy

hefi - fotkahefi, 31. mája 2010

Keďže sa blíži čas jahôd, chcem sa podeliť s Vami o jeden dobrý receptík.

Suroviny

300 g
80 g
1 lyzica
150 g
2
podľa plechu
Piškotove cesto:
3 ks
70 g
70 g




Postup

  1. 1

    Z múky, štipku soli, citronovej kôry, masla a smotany vypracujeme cesto, ktoré necháme najmenej hodinu odležať v chladničke. Potom ho vaváľame, dáme na plech slabo vymazaný maslom a pečieme 10 min. pri 180 stupňoch. Medzitým si pripravíme klasické piškótové cesto.

  2. 2

    Po 10 min. plech vyberieme z rúry, na cesto rozložíme umyté jahody, zalejeme piškotovým cestom a v rozohriatej rúre dopečieme do zlata.

Diskusia k receptu

zdezda
:-)jej to musí byť dobrý zákusok, hoci trošku pracný, ukladám-vyskúšam:-), sandri, jahody boli teraz v Kauflande za dobrú cenu a inak sa mi zdá, že som ho už jedla aj s postrúhanými jablkami:-)
tinca
@zdezda má pravdu aj ja som ich kúpila na tú bublaninu /aj na jedenie/ 3 balíky 1/2 kg, ale boli ako vymaľované a výbornej chuti, ako zo záhrady
marikafil
My na juhu jahody máme, v záhone je ich plno, akurát za tých pár chvíľ, keď neprší, nestihnú očervenieť a ak stihnú, tak chuť nestojí za nič, samá voda:-( Neviete niekto vypnúť ten dážď???
Recept odkladám a vyskúšam, keď inak nie, kúpim jahody z dovozu a tieto moje nechám slimákom...
hefi
Ahoj Marienka44, ospravedlňujem sa všetkým, zabudla som v rozpise, smotanu dávam 12%, sladkú, toľko, koľko pojme cesto aby sa dalo dobre spracovať, niekedy dám pol téglika, niekedy viac, záleží od veľkosti žĺtok. Ale už som ho robila aj s mliekom. Cesto má byť konzistencie akokeby linecké. Ešte raz sa ospravedlňujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia