Jahodové rezy

Jahodové rezy
Foto: 1andy
1andy1andy, recept pridal: 22. marca 2013 21:13Ďalšie jeho recepty

Chodím sem každý deň,zbieram nápady a recepty no priznám sa že je ich veľmi málo ktoré aj vyskúšam lebo rada tvorím a skúšam kombinovať vlastné nápady a chute a tak vznikli aj tieto rezy.Teraz som si už dala pozor aby som ich nafotila skôr ako zmiznú :-) Tak dúfam že Vám budú chutiť tak ako nám.

Suroviny

30
minút
príprava
10
minút
na 250 °C

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky si oddelíme od bielkov a vyšľaháme do nich olej, odložíme na bok tie prídu na rad zachviľu. Bielka si vyšľaháme do tuha,pridáme práškový cukor šľaháme ešte chvíľku a vyšľaháme žĺtkovo olejovú zmes a vanilkový cukor. Dobre prešľaháme a na záver zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom.Vylejeme na plech a upečieme v rúre cca 10 min pri teplote 250st.

2

Kým sa nám korpus pečie zmiešame si jogurt cukor,smotanu pokrájané jahody a želatínový prášok Dr.Otker.Komu je málo sladké môže pridať ešte cukor.Vyšlahanú šľahačku jemne vmiešame so jogurt-ovej plnky.

3

Šťavu z jahôd doplníme vodou a sirupom do objemu 400ml, mala by to byť výrazne silnejšia chuť tak sa nebojte pridať sirupu viacej.Dáme variť troška si necháme vymiešame zlatý klas a keď nám šťava vrie uvaríme puding.Vznikne nám priesvitný červený puding ktorý použijeme na prierez medzi jogurtom a šľahačkou.
Jahodové rezy - obrázok 3

4

Na upečený a vychladený korpus natrieme jogurtovú zmes,keď nám vychladne jahodový puding natrieme ho na jogurt a na záver si vyšľaháme šľahačku ktorú natrieme na puding a zastrúhame čokoládou alebo každému podľa chuti.
Jahodové rezy - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sracz, 23. marca 2013 o 00:50
    Sladký sen @1andy - myslím, že mu podľahnem a napečiem ho podľa Teba!


  • mesiar50, 23. marca 2013 o 01:13
    Super zákusok.Skopírované do Kk.
    Vďaka


  • elysa, 23. marca 2013 o 05:55
    vyzerá skvelo,Kk...


  • dorisa, 23. marca 2013 o 08:44
    koláčiky tohoto typu mám rada


  • 1andy, 23. marca 2013 o 08:52
    Ďakujem Vám, určite neoľutujete keď vyskúšate. Ide Veľká noc treba piecť tak hor sa do toho.


  • selmapuma, 23. marca 2013 o 09:46
    vyzerá pekne vyskúšam


  • lusinkab, 23. marca 2013 o 11:17
    velmi pekne si to vymyslela :-)


  • basky, 23. marca 2013 o 11:21
    Mňaaaam :-) Vyskušam niekedy :-) zakladám do KK, vďaka ;-)


  • slosik, 23. marca 2013 o 15:07
    chcela by som vedieť, či je nutná tá jogobela a či by nestačil obyčajný zvolenský jahodový jogurt :-)


  • 3sandra3, 23. marca 2013 o 15:35
    musia byť výborné, šťavnaté


  • 1andy, 23. marca 2013 o 15:38
    slosik, výber jogurtu je na tebe. Ja som raz skúsila jogobelu lebo sa mi páčia tie kúsky ovocia a tak robím s jogobelou.


  • evanaaa, 23. marca 2013 o 18:11
    Ja by som dala Jogobellu light, je bez cukru, so sladidlom, čiže pre mňa, iný taký nenájdem. páči sa mi tento dezert - rez z jahôd, ukladám si. Ale ti v surovinách pri jahodovom priereze chýba Zlatý klas, doplň ho.


  • 1andy, 24. marca 2013 o 13:12
    evankaa ďakujem za upozornenie už som to opravila.


  • merylas, 24. marca 2013 o 17:36
    Je tady tolik krásných receptů, že bych nevěděla, který vybrat :-) Moc hezký moučník!


  • 1andy, 24. marca 2013 o 19:20
    Ahoj všetci, som rada že sa Vám receptík páči zdá sa že si budem musieť častejšie nájsť čas a podeliť sa o svoje recepty.Často vymýšľam no nemá, čas sa o to podeliť aj s Vami ale skúsim sa polepšiť. Takže ešte raz ďakujem za príspevky.


  • medovnicek, 25. marca 2013 o 18:54
    krásne rezy


  • verona0510, 27. marca 2013 o 19:02
    Veľmi vkusný a určite aj veľmi chutný zákusok. Nemám skúsenosť so želatínovým stužovačom, stačí ho len primiešať za studena? Ďakujem za odpoveď :-)


  • 1andy, 27. marca 2013 o 23:46
    veronka0510 ďakujem.Návod je na obale ale ja ho nedodržujem.Jednoducho primiešam tam kam potrebujem dobre spracujem a je to.


  • verona0510, 28. marca 2013 o 07:24
    Ďakujem- určite vyskúšam.


  • lindulik, 13. apríla 2013 o 12:05
    nadherny kolacik...len tych 5 PL muky mi prislo dost malo, tak som dala viac...a kolacik vysiel priam bozsky :)


  • 1andy, 19. apríla 2013 o 10:34
    lindulik som rada že koláčik vyšiel a chutil, tých 5 PL úplne stačí netreba sa toho báť, samozrejme mierne kopcovité.


  • kucharka007, 23. marca 2014 o 20:55
    Nadherny vyskuśam


  • baska1970, 30. júna 2014 o 14:30
    Dobry napad vyskusam dakujem za recept



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Pastierska kapsa
Do poroty ľubľanských medzinárodných konkurzov vína chodím už viac ako tridsať rokov. Spoznal som tam veľa znalcov skvelých vín i jedál.

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist