Jahodové rezy

Jahodové rezy
Foto: 1andy
1andy1andy, recept pridal: 22. marca 2013 21:13Ďalšie jeho recepty

Chodím sem každý deň,zbieram nápady a recepty no priznám sa že je ich veľmi málo ktoré aj vyskúšam lebo rada tvorím a skúšam kombinovať vlastné nápady a chute a tak vznikli aj tieto rezy.Teraz som si už dala pozor aby som ich nafotila skôr ako zmiznú :-) Tak dúfam že Vám budú chutiť tak ako nám.

Suroviny

30
minút
príprava
10
minút
na 250 °C

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky si oddelíme od bielkov a vyšľaháme do nich olej, odložíme na bok tie prídu na rad zachviľu. Bielka si vyšľaháme do tuha,pridáme práškový cukor šľaháme ešte chvíľku a vyšľaháme žĺtkovo olejovú zmes a vanilkový cukor. Dobre prešľaháme a na záver zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom.Vylejeme na plech a upečieme v rúre cca 10 min pri teplote 250st.

2

Kým sa nám korpus pečie zmiešame si jogurt cukor,smotanu pokrájané jahody a želatínový prášok Dr.Otker.Komu je málo sladké môže pridať ešte cukor.Vyšlahanú šľahačku jemne vmiešame so jogurt-ovej plnky.

3

Šťavu z jahôd doplníme vodou a sirupom do objemu 400ml, mala by to byť výrazne silnejšia chuť tak sa nebojte pridať sirupu viacej.Dáme variť troška si necháme vymiešame zlatý klas a keď nám šťava vrie uvaríme puding.Vznikne nám priesvitný červený puding ktorý použijeme na prierez medzi jogurtom a šľahačkou.
Jahodové rezy - obrázok 3

4

Na upečený a vychladený korpus natrieme jogurtovú zmes,keď nám vychladne jahodový puding natrieme ho na jogurt a na záver si vyšľaháme šľahačku ktorú natrieme na puding a zastrúhame čokoládou alebo každému podľa chuti.
Jahodové rezy - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sracz, 23. marca 2013 o 00:50
    Sladký sen @1andy - myslím, že mu podľahnem a napečiem ho podľa Teba!


  • mesiar50, 23. marca 2013 o 01:13
    Super zákusok.Skopírované do Kk.
    Vďaka


  • elysa, 23. marca 2013 o 05:55
    vyzerá skvelo,Kk...


  • dorisa, 23. marca 2013 o 08:44
    koláčiky tohoto typu mám rada


  • 1andy, 23. marca 2013 o 08:52
    Ďakujem Vám, určite neoľutujete keď vyskúšate. Ide Veľká noc treba piecť tak hor sa do toho.


  • selmapuma, 23. marca 2013 o 09:46
    vyzerá pekne vyskúšam


  • lusinkab, 23. marca 2013 o 11:17
    velmi pekne si to vymyslela :-)


  • basky, 23. marca 2013 o 11:21
    Mňaaaam :-) Vyskušam niekedy :-) zakladám do KK, vďaka ;-)


  • slosik, 23. marca 2013 o 15:07
    chcela by som vedieť, či je nutná tá jogobela a či by nestačil obyčajný zvolenský jahodový jogurt :-)


  • 3sandra3, 23. marca 2013 o 15:35
    musia byť výborné, šťavnaté


  • 1andy, 23. marca 2013 o 15:38
    slosik, výber jogurtu je na tebe. Ja som raz skúsila jogobelu lebo sa mi páčia tie kúsky ovocia a tak robím s jogobelou.


  • evanaaa, 23. marca 2013 o 18:11
    Ja by som dala Jogobellu light, je bez cukru, so sladidlom, čiže pre mňa, iný taký nenájdem. páči sa mi tento dezert - rez z jahôd, ukladám si. Ale ti v surovinách pri jahodovom priereze chýba Zlatý klas, doplň ho.


  • 1andy, 24. marca 2013 o 13:12
    evankaa ďakujem za upozornenie už som to opravila.


  • merylas, 24. marca 2013 o 17:36
    Je tady tolik krásných receptů, že bych nevěděla, který vybrat :-) Moc hezký moučník!


  • 1andy, 24. marca 2013 o 19:20
    Ahoj všetci, som rada že sa Vám receptík páči zdá sa že si budem musieť častejšie nájsť čas a podeliť sa o svoje recepty.Často vymýšľam no nemá, čas sa o to podeliť aj s Vami ale skúsim sa polepšiť. Takže ešte raz ďakujem za príspevky.


  • medovnicek, 25. marca 2013 o 18:54
    krásne rezy


  • verona0510, 27. marca 2013 o 19:02
    Veľmi vkusný a určite aj veľmi chutný zákusok. Nemám skúsenosť so želatínovým stužovačom, stačí ho len primiešať za studena? Ďakujem za odpoveď :-)


  • 1andy, 27. marca 2013 o 23:46
    veronka0510 ďakujem.Návod je na obale ale ja ho nedodržujem.Jednoducho primiešam tam kam potrebujem dobre spracujem a je to.


  • verona0510, 28. marca 2013 o 07:24
    Ďakujem- určite vyskúšam.


  • lindulik, 13. apríla 2013 o 12:05
    nadherny kolacik...len tych 5 PL muky mi prislo dost malo, tak som dala viac...a kolacik vysiel priam bozsky :)


  • 1andy, 19. apríla 2013 o 10:34
    lindulik som rada že koláčik vyšiel a chutil, tých 5 PL úplne stačí netreba sa toho báť, samozrejme mierne kopcovité.


  • kucharka007, 23. marca 2014 o 20:55
    Nadherny vyskuśam


  • baska1970, 30. júna 2014 o 14:30
    Dobry napad vyskusam dakujem za recept



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist