Jahodové rezy

1andy - fotka1andy, 22. marca 2013
Jahodové rezy
Foto: 1andy

Chodím sem každý deň,zbieram nápady a recepty no priznám sa že je ich veľmi málo ktoré aj vyskúšam lebo rada tvorím a skúšam kombinovať Zobraziť celý popisChodím sem každý deň,zbieram nápady a recepty no priznám sa že je ich veľmi málo ktoré aj vyskúšam lebo rada tvorím a skúšam kombinovať vlastné nápady a chute a tak vznikli aj tieto rezy.Teraz som si už dala pozor aby som ich nafotila skôr ako zmiznú :-) Tak dúfam že Vám budú chutiť tak ako nám.

30 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

5 ks
5 PL
1 ks
5 PL
1 ks
50 ml
1. plnka:
500 ml
1 ks
1 ks
1 ks
250 ml
1 ks
Jahodový prierez:
1 ks
150 ml
do 400 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky si oddelíme od bielkov a vyšľaháme do nich olej, odložíme na bok tie prídu na rad zachviľu. Bielka si vyšľaháme do tuha,pridáme práškový cukor šľaháme ešte chvíľku a vyšľaháme žĺtkovo olejovú zmes a vanilkový cukor. Dobre prešľaháme a na záver zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom.Vylejeme na plech a upečieme v rúre cca 10 min pri teplote 250st.

  2. 2

    Kým sa nám korpus pečie zmiešame si jogurt cukor,smotanu pokrájané jahody a želatínový prášok Dr.Otker.Komu je málo sladké môže pridať ešte cukor.Vyšlahanú šľahačku jemne vmiešame so jogurt-ovej plnky.

  3. 3

    Šťavu z jahôd doplníme vodou a sirupom do objemu 400ml, mala by to byť výrazne silnejšia chuť tak sa nebojte pridať sirupu viacej.Dáme variť troška si necháme vymiešame zlatý klas a keď nám šťava vrie uvaríme puding.Vznikne nám priesvitný červený puding ktorý použijeme na prierez medzi jogurtom a šľahačkou.

    Jahodové rezy - obrázok 3
  4. 4

    Na upečený a vychladený korpus natrieme jogurtovú zmes,keď nám vychladne jahodový puding natrieme ho na jogurt a na záver si vyšľaháme šľahačku ktorú natrieme na puding a zastrúhame čokoládou alebo každému podľa chuti.

    Jahodové rezy - obrázok 4

Diskusia k receptu

sracz
Sladký sen @1andy - myslím, že mu podľahnem a napečiem ho podľa Teba!
1andy
Ďakujem Vám, určite neoľutujete keď vyskúšate. Ide Veľká noc treba piecť tak hor sa do toho.
basky
Mňaaaam :-) Vyskušam niekedy :-) zakladám do KK, vďaka ;-)
slosik
chcela by som vedieť, či je nutná tá jogobela a či by nestačil obyčajný zvolenský jahodový jogurt :-)
1andy
slosik, výber jogurtu je na tebe. Ja som raz skúsila jogobelu lebo sa mi páčia tie kúsky ovocia a tak robím s jogobelou.
evanaaa
Ja by som dala Jogobellu light, je bez cukru, so sladidlom, čiže pre mňa, iný taký nenájdem. páči sa mi tento dezert - rez z jahôd, ukladám si. Ale ti v surovinách pri jahodovom priereze chýba Zlatý klas, doplň ho.
1andy
evankaa ďakujem za upozornenie už som to opravila.
merylas
Je tady tolik krásných receptů, že bych nevěděla, který vybrat :-) Moc hezký moučník!
1andy
Ahoj všetci, som rada že sa Vám receptík páči zdá sa že si budem musieť častejšie nájsť čas a podeliť sa o svoje recepty.Často vymýšľam no nemá, čas sa o to podeliť aj s Vami ale skúsim sa polepšiť. Takže ešte raz ďakujem za príspevky.
verona0510
Veľmi vkusný a určite aj veľmi chutný zákusok. Nemám skúsenosť so želatínovým stužovačom, stačí ho len primiešať za studena? Ďakujem za odpoveď :-)
1andy
veronka0510 ďakujem.Návod je na obale ale ja ho nedodržujem.Jednoducho primiešam tam kam potrebujem dobre spracujem a je to.
lindulik
nadherny kolacik...len tych 5 PL muky mi prislo dost malo, tak som dala viac...a kolacik vysiel priam bozsky :)
1andy
lindulik som rada že koláčik vyšiel a chutil, tých 5 PL úplne stačí netreba sa toho báť, samozrejme mierne kopcovité.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia