Jahodové rezy

Autor receptu: dvorka

Je obdobie pre mňa najúžasnejšieho ovocia jahôd. Pretože som v starej knižke našla skvelý receptna rezy, chcem sa s ním podeliť

45 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Za hrnček jahôd som si rozpučila, zaliala vodou a rozmiešala. Pridala som prášok pudingový a Zlatý klas, cukor a uvarila som hustú kašu. Tú som vložila do drezu so studenou vodou a za občasného premiešania som nechala chladiť. Ak nie je sezóna jahôd, môže sa použiť kompót a namiesto vody a pučených jahôd sa použije kompótová šťava.
  2. Zapla som si rúru na 180°C, aby sa vyhriala. Najskôr som si vymiešala žĺtky s cukrom do svetlej peny. Pomaly som primiešavala vodu, olej, kakao. Opatrne a pomaly, lebo zmes je riedka a strieka.
  3. Potom som pridávala postupne múku s práškom do pečiva a vymiešala hladké cesto.
  4. Bielkovú penu som vymiešala z bielkov a ja pridávam na jeden bielok jednu lyžicu studenej vody.
  5. Polovicu peny som vmiešala metličkami na najpomalšom stupni a druhú polovicu už en rukou - so stierkou.
  6. Cesto som rozotrela na plech s papierom na pečenie, zo stredu som ho roztiahla do rohov a šupla do rúry.
  7. Upečený plát som vysunula na dosku z plechu, obrátila papierom hore a papier som stiahla.
  8. Do pudingovej hmoty som vmiešala maslo a poriadne vymiešala na hladký krém a jednu tretinu som natrela na plát cesta. Umyté a osušené jahody som prekrojila na polovicu a poukladala na plnku,trochu pocukrovala a potom som opatrne natrela zbytok plnky na jahody.
  9. Ozdobila som ešte jahodami čo mi ostali a počarbala čokoládou roztopenou s troškou Palmarinu.