Jahodové rezy

Jahodové rezy
Foto: dvorka
dvorkaDvorka, recept pridal: 5. júna 2012 8:40Ďalšie jeho recepty

Je obdobie pre mňa najúžasnejšieho ovocia jahôd. Pretože som v starej knižke našla skvelý receptna rezy, chcem sa s ním podeliť

Suroviny

45
minút
príprava
25
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

Za hrnček jahôd som si rozpučila, zaliala vodou a rozmiešala. Pridala som prášok pudingový a Zlatý klas, cukor a uvarila som hustú kašu. Tú som vložila do drezu so studenou vodou a za občasného premiešania som nechala chladiť. Ak nie je sezóna jahôd, môže sa použiť kompót a namiesto vody a pučených jahôd sa použije kompótová šťava.
Jahodové rezy - obrázok 1

2

Zapla som si rúru na 180°C, aby sa vyhriala. Najskôr som si vymiešala žĺtky s cukrom do svetlej peny. Pomaly som primiešavala vodu, olej, kakao. Opatrne a pomaly, lebo zmes je riedka a strieka.
Jahodové rezy - obrázok 2

3

Potom som pridávala postupne múku s práškom do pečiva a vymiešala hladké cesto.
Jahodové rezy - obrázok 3

4

Bielkovú penu som vymiešala z bielkov a ja pridávam na jeden bielok jednu lyžicu studenej vody.
Jahodové rezy - obrázok 4

5

Polovicu peny som vmiešala metličkami na najpomalšom stupni a druhú polovicu už en rukou - so stierkou.
Jahodové rezy - obrázok 5

6

Cesto som rozotrela na plech s papierom na pečenie, zo stredu som ho roztiahla do rohov a šupla do rúry.
Jahodové rezy - obrázok 6

7

Upečený plát som vysunula na dosku z plechu, obrátila papierom hore a papier som stiahla.
Jahodové rezy - obrázok 7

8

Do pudingovej hmoty som vmiešala maslo a poriadne vymiešala na hladký krém a jednu tretinu som natrela na plát cesta. Umyté a osušené jahody som prekrojila na polovicu a poukladala na plnku,trochu pocukrovala a potom som opatrne natrela zbytok plnky na jahody.
Jahodové rezy - obrázok 8

9

Ozdobila som ešte jahodami čo mi ostali a počarbala čokoládou roztopenou s troškou Palmarinu.
Jahodové rezy - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist