Jahodové rezy

Jahodové rezy
Foto: dvorka
dvorkaDvorka, recept pridal: 5. júna 2012 8:40Ďalšie jeho recepty

Je obdobie pre mňa najúžasnejšieho ovocia jahôd. Pretože som v starej knižke našla skvelý receptna rezy, chcem sa s ním podeliť

Suroviny

45
minút
príprava
25
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

Za hrnček jahôd som si rozpučila, zaliala vodou a rozmiešala. Pridala som prášok pudingový a Zlatý klas, cukor a uvarila som hustú kašu. Tú som vložila do drezu so studenou vodou a za občasného premiešania som nechala chladiť. Ak nie je sezóna jahôd, môže sa použiť kompót a namiesto vody a pučených jahôd sa použije kompótová šťava.
Jahodové rezy - obrázok 1

2

Zapla som si rúru na 180°C, aby sa vyhriala. Najskôr som si vymiešala žĺtky s cukrom do svetlej peny. Pomaly som primiešavala vodu, olej, kakao. Opatrne a pomaly, lebo zmes je riedka a strieka.
Jahodové rezy - obrázok 2

3

Potom som pridávala postupne múku s práškom do pečiva a vymiešala hladké cesto.
Jahodové rezy - obrázok 3

4

Bielkovú penu som vymiešala z bielkov a ja pridávam na jeden bielok jednu lyžicu studenej vody.
Jahodové rezy - obrázok 4

5

Polovicu peny som vmiešala metličkami na najpomalšom stupni a druhú polovicu už en rukou - so stierkou.
Jahodové rezy - obrázok 5

6

Cesto som rozotrela na plech s papierom na pečenie, zo stredu som ho roztiahla do rohov a šupla do rúry.
Jahodové rezy - obrázok 6

7

Upečený plát som vysunula na dosku z plechu, obrátila papierom hore a papier som stiahla.
Jahodové rezy - obrázok 7

8

Do pudingovej hmoty som vmiešala maslo a poriadne vymiešala na hladký krém a jednu tretinu som natrela na plát cesta. Umyté a osušené jahody som prekrojila na polovicu a poukladala na plnku,trochu pocukrovala a potom som opatrne natrela zbytok plnky na jahody.
Jahodové rezy - obrázok 8

9

Ozdobila som ešte jahodami čo mi ostali a počarbala čokoládou roztopenou s troškou Palmarinu.
Jahodové rezy - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist