Jahodové rezy

Jahodové rezy
Foto: dvorka
dvorkaDvorka, 49 ročná žena, recept pridala: 5. júna 2012 8:40Ďalšie jej recepty

Je obdobie pre mňa najúžasnejšieho ovocia jahôd. Pretože som v starej knižke našla skvelý receptna rezy, chcem sa s ním podeliť

Suroviny

45
minút
príprava
25
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

Za hrnček jahôd som si rozpučila, zaliala vodou a rozmiešala. Pridala som prášok pudingový a Zlatý klas, cukor a uvarila som hustú kašu. Tú som vložila do drezu so studenou vodou a za občasného premiešania som nechala chladiť. Ak nie je sezóna jahôd, môže sa použiť kompót a namiesto vody a pučených jahôd sa použije kompótová šťava.
Jahodové rezy - obrázok 1

2

Zapla som si rúru na 180°C, aby sa vyhriala. Najskôr som si vymiešala žĺtky s cukrom do svetlej peny. Pomaly som primiešavala vodu, olej, kakao. Opatrne a pomaly, lebo zmes je riedka a strieka.
Jahodové rezy - obrázok 2

3

Potom som pridávala postupne múku s práškom do pečiva a vymiešala hladké cesto.
Jahodové rezy - obrázok 3

4

Bielkovú penu som vymiešala z bielkov a ja pridávam na jeden bielok jednu lyžicu studenej vody.
Jahodové rezy - obrázok 4

5

Polovicu peny som vmiešala metličkami na najpomalšom stupni a druhú polovicu už en rukou - so stierkou.
Jahodové rezy - obrázok 5

6

Cesto som rozotrela na plech s papierom na pečenie, zo stredu som ho roztiahla do rohov a šupla do rúry.
Jahodové rezy - obrázok 6

7

Upečený plát som vysunula na dosku z plechu, obrátila papierom hore a papier som stiahla.
Jahodové rezy - obrázok 7

8

Do pudingovej hmoty som vmiešala maslo a poriadne vymiešala na hladký krém a jednu tretinu som natrela na plát cesta. Umyté a osušené jahody som prekrojila na polovicu a poukladala na plnku,trochu pocukrovala a potom som opatrne natrela zbytok plnky na jahody.
Jahodové rezy - obrázok 8

9

Ozdobila som ešte jahodami čo mi ostali a počarbala čokoládou roztopenou s troškou Palmarinu.
Jahodové rezy - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist