Jahodové gule

Jahodové gule zo zemiakového cesta (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Určite keď chcete potešiť svojich blízkych alebo drobcov, oplatí sa uvariť takúto dobrotu.

40 minút
príprava
9-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme nakrájame na malé kúsky uvaríme v slanej vode. Uvarené popučíme, aby neboli hrčky, dáme na pomúčenu pracovnú dosku vychladnúť.
  2. Zo surovín vypracujeme hladké cesto, pripravíme si jahody, moje sú mrazené z minulého roka.
  3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi na 1 cm nakrájame na kocky. Do stredu dáme jahodu, tvoríme gule.
  4. Do osolenej vriacej vody ich dáme variť, keď vyplývajú scedíme. Prepláchneme vlažnou vodou, necháme odkvapkať. Pripravime si maslo, ktoré rozpustíme, osmažíme do zlatista strúhanku, polejeme odkvapkané jahodové gule. Osolíme a posypeme práškovým alebo kryštálovým cukrom.