Jahodové gule
Jahodové gule zo zemiakového cesta (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Určite keď chcete potešiť svojich blízkych alebo drobcov,
oplatí sa uvariť takúto dobrotu.
40 minút príprava |
9-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpeme nakrájame na malé kúsky uvaríme v slanej vode. Uvarené popučíme, aby neboli hrčky, dáme na pomúčenu pracovnú dosku vychladnúť.
- Zo surovín vypracujeme hladké cesto, pripravíme si jahody, moje sú mrazené z minulého roka.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi na 1 cm nakrájame na kocky. Do stredu dáme jahodu, tvoríme gule.
- Do osolenej vriacej vody ich dáme variť, keď vyplývajú scedíme. Prepláchneme vlažnou vodou, necháme odkvapkať. Pripravime si maslo, ktoré rozpustíme, osmažíme do zlatista strúhanku, polejeme odkvapkané jahodové gule. Osolíme a posypeme práškovým alebo kryštálovým cukrom.