Jahodová torta

Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept)

Autor receptu: ingova

Vynikajúca pochúťka na letné horúce dni. Ešte k tomu zdravá.

12
porcií
45 minút
príprava
360 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na výrobu zmrzliny rozmixujeme jahody na pyré.
  2. Žĺtky, vajcia, likér a cukor šľaháme nad parou, kým nezíska hladkú krémovú konzistenciu.
  3. Stiahneme z ohňa a šľaháme, kým nevychladne.
  4. Pridáme jahodové pyré, mascarpone a vyšľahanú šlahačku.
  5. Okrúhlu formu na tortu vystelieme potravinárskou foliou. Posypeme 1/3 posekaných orechov.
  6. Zalejeme jahodovou zmesou a dáme na 2 hodiny do mrazáku.
  7. Na sorbet uvaríme 200 ml vody a kryštálový cukor. Varíme 5 minút. Necháme vychladnúť.
  8. Jahody rozmixujeme s citrónovou šťavou. Bielky vyšľaháme do tuha spolu s cukrovým sirupom zamiešame do jahodového pyré.
  9. Zmrzlinu vyberieme z mrazničky, posypeme 1/3 orechov. Zalejeme jahodovým sorbetom. Zarovnáme a dáme aspoň na 4 hodín do mrazáku.
  10. Asi 10 minút pred servírovaním tortu vyberieme z mrazničky, opatrne vyberieme z formy.
  11. Posypeme 1/3 orieškov a ozdobíme jahodami, môžeme aj čokoládovými hoblinkami a pod. Dobrú chuť prajem