Jahodová torta
Jahodová zmrzlinová torta (fotorecept)
Autor receptu: ingova
Vynikajúca pochúťka na letné horúce dni. Ešte k tomu zdravá.
12 porcií |
45 minút príprava |
360 minút tepelná úprava |
Postup
- Na výrobu zmrzliny rozmixujeme jahody na pyré.
- Žĺtky, vajcia, likér a cukor šľaháme nad parou, kým nezíska hladkú krémovú konzistenciu.
- Stiahneme z ohňa a šľaháme, kým nevychladne.
- Pridáme jahodové pyré, mascarpone a vyšľahanú šlahačku.
- Okrúhlu formu na tortu vystelieme potravinárskou foliou. Posypeme 1/3 posekaných orechov.
- Zalejeme jahodovou zmesou a dáme na 2 hodiny do mrazáku.
- Na sorbet uvaríme 200 ml vody a kryštálový cukor. Varíme 5 minút. Necháme vychladnúť.
- Jahody rozmixujeme s citrónovou šťavou. Bielky vyšľaháme do tuha spolu s cukrovým sirupom zamiešame do jahodového pyré.
- Zmrzlinu vyberieme z mrazničky, posypeme 1/3 orechov. Zalejeme jahodovým sorbetom. Zarovnáme a dáme aspoň na 4 hodín do mrazáku.
- Asi 10 minút pred servírovaním tortu vyberieme z mrazničky, opatrne vyberieme z formy.
- Posypeme 1/3 orieškov a ozdobíme jahodami, môžeme aj čokoládovými hoblinkami a pod. Dobrú chuť prajem