Jahodová zmrzlina (fotorecept)

Jahodová zmrzlina (fotorecept)
Foto: tatranka
tatrankaTatranka, recept pridal: 24. júna 2011 14:40Ďalšie jeho recepty

Začína obdobie tepla a pekných letných dní,tak som zalistovala v mojich receptoch a tiež pridávam chutné,letné občerstvenie.

Suroviny

10
porcií
40
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Pripravíme si ingrediencie. Jahody som zmixovala.Nech vás nemýli to množstvo,ja som si recept upravila podľa môjho množstva. Do práškového cukru dám vanilkový cukor a žĺtok.Vymiešam do peny.
Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1

Z bielka ušľahám sneh.Taktiež vyšľahám šľahačku.Tieto hmoty zapracujem do vymiešaného žĺtka s cukrom aj vanilkovým cukrom.
Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2

Všetko pridám do rozmixovaných jahôd a pridám lyžičku citrónovej šťavy.Premiešam. Celú zmes nalievam do silikónových formičiek,alebo do foriem na mafinky.Uložím do mrazáku.Nemám strojček na zmrzlinu,ale som spokojná s týmto výsledkom.Tak robím aj jahodovú dreň,len tam dávam len trochu cukru,citrón a jahody.Používam potom do koktailov a chladených nápojov.
Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3

Už po zamrazení.A tu sú moje obľúbené rukávniky do ktorých ukladám zmrzlinky po jednej a oddeľujem špáradlami,aby sa nepolepili.Stačí zmrzlinku len odstrihnúť.Takto upravené putujú naspäť do mrazničky.
Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 4

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.192012867488385.42604.100000390197444 Tu pridávam svoje rady gazdinkám,o ktorých bola reč na portály zážitky,pri článku e-mail.Spomenula ma tam @elistická,tak čo mám,ponúkam.
Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 5

Dnes sme zmrzlinku s manželom koštovali.Poliali sme si ju z vaječným koňakom.Lepšia by bola griotka,ale nemám.Aj tak bola výborná.
Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

19 komentárov k receptu
  • tatranka, 24. júna 2011 o 15:43
    » www.facebook.com/media/set/?set=a.192012867488385.42604....

    Myslím,že som to odporúčanie mala prilepiť sem.Nie som veľmi zdatná na internete.No dúfam,že sa k
    tým pár radám pre gazdinky dostanete.Nie je to nič moc.
    Nechcem,aby si varecháči mysleli,niečo iné.Rada sa so svojími skúsenosťami podelím s vami.


  • hubata, 24. júna 2011 o 16:15
    ííííha .... že oddeliť špáradlom každú zmrzlinku - no to je ale dobrý nápad. A zmrzka sama o sebe tiež môže byť vynikajúca ! Si šikuľka čo nielen dobre varí, ale aj srší dobrými radami. Idem si ťa uložiť do KK.


  • ancicka, 24. júna 2011 o 16:20
    Neviem,ale ja zmrzlinu (možno sa to vám bude zdať čudné) neobľubujem"mierne povedané".Už ani nepamätám kedy som jú lízala.
    Nechcem sa nikoho dotknúť,ale obdivujem ,koľko ich tu je a aj táto je asi fajn.
    Každá rada je na nezaplatenie!!!Ako dobré,že si môžme poradiť!Ja som sa na vareche veľa užitočného dozvedela a aj naučila.


  • tatranka, 24. júna 2011 o 16:45
    @ancicka ,veru je to tak.Máš pravdu,ja som už dá sa povedať zaslúžilá gazdiňa,ale vždy si tu nájdem niečo nové,čo ma osloví.A to nemyslím len nové recepty.Mladé žienky ponúkajú už novú nápaditú a zdravú gastronómiu,do ktorej sa púšťam sem tam.
    @hubata ,vieš máš vlastne naporciované pokiaľ to oddelíš a nemusíš sa obávať,že budú zmrzlinky polepené.


  • evanaaa, 24. júna 2011 o 17:20
    Tatranka, tak to je " špéci" taká zmrzlinka, ale kde si, prosím ťa zohnala ten " rukáv". Ja mám niečo podobné doma, ale to bala výplň v balíku , aby sa tovar nepoškodil, vypadá to tak isto.


  • violetacamorova, 24. júna 2011 o 18:01
    Vďaka za rady @tatranka , dobré nápady sa zídu stále a moja už teraz nebohá babička mi stále hovorila, že sa učí celý život a to sa dožila deväťdesiatky. Máš priloženú k rcp peknú svoju foto. A s tým internetom vieš robiť lepšie ako ja, ja tu do komentárov link priložiť neviem.


  • babav, 24. júna 2011 o 18:08
    Krasne vypracovany recept a zmrzlina bez konkurencie!
    Jedine coho sa obavam su surove zltky.Nie som si ista,
    ci sa mrazenim znicia bakterie salmonely.Nemam moznost kupit
    domace vajicka ....


  • elisticka, 24. júna 2011 o 18:20
    mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaam toto je krasne uz len na pohlad a ta chut musi byt bozska .-))) dakujem ze si uverejnila okrem krasneho receptiku aj tvoje rady :-)))


  • ancicka, 24. júna 2011 o 18:28
    @violetacamorova ,pozri si tento link,» varecha.pravda.sk/diskusie/prosim-o-radu-/1636-forum.html...
    naučíš sa.
    @babav salmonela nieje v žltku,ale v bielku.


  • tatranka, 24. júna 2011 o 19:03
    @evanaaa ja ich nakupujem v papierníctve a sú to rôzne šírky.To sú rukávniky na domácu tlačienku ku zabíjačke.No vidíš na čo všetko ich využívam.Veľmi sa mi osvedčili.Všetko je v nich v akomsi poriadku.
    @elisticka ty mne ďakuješ?Eliška ja by som mala tebe.Veď ty si ma pochválila a vyzvala k uverejneniu svojich dobrých rád.Ja som ťa len počúvla.Možno pomôžu varecháčom.
    @babav myslím,že salmonely sa obávam aj ja.No snažím sa mať čerstvé vajíčka.
    @violetacamorova ,tiež som tu prikladala prvý krát link.Najprv som ho pridala k receptu,no po ťuknutí som pochopila,že to nie je dobre.Tak som ho vložila ku komentárikom a vyšlo to teším sa aj ja.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 9 komentárov)
  • kata50, 24. júna 2011 o 19:30
    @tatranka , k tvojim radám sa aj opätovne vraciam, hlavne na FB. Si veľmi šikovná a hlavne čo je najviac chvályhodné - neskrývaš si to iba pre seba. Vďaka :-))
    Všetky tieto zmrzliny si ukladám .


  • dorisa, 24. júna 2011 o 20:44
    Ja som počula, že salmonela je na škrupine, takže ked chytate škrupinu a potom idete variť,treba si ruky dokladne umyť. @tatranka , si naozaj veľmi zdatná "surfistka" na nete. Obdiujem ťa a chválim všetky recepty, fotky, rady atd.


  • tatranka, 24. júna 2011 o 21:25
    @dorisa ďakujem za pochvalu,ale neviem či máš pravdu,ja to tak nevidím.Snažím sa,veď som samouk.


  • jerica, 24. júna 2011 o 22:56
    @tatranka - samouk univerzita tretieho veku , si perfektná a to už sa opakujem , len ja nemám čas byť pri PC jaro leto jeseň to je pre nás zaberačka , keď nechceš aby ťa burina prerástla tak sa máš čo oháňať aj keby len v okrasnej záhrade.Zmrzku ako by si našiel,tiež vyžierkame , ja robievam dreň z našeho ovocia.


  • babav, 25. júna 2011 o 00:15
    @ancicka , mas pravdu,ze ak je vajce kontaminovane,napr. ma malu okom neviditelnu trhlinku,bakteria sa usadi v bielku.Ako vsak dokazes dokonale oddelit zltok od bielka a potom ho pouzit v recepte surovy?
    Preto mam obavy,zvlast v poslednej dobe.....kolko ludi zomrelo na salmonelu v EU?


  • tatranka, 25. júna 2011 o 10:42
    Mrzí ma to,neviem zaujať radikálne stanovisko,len dúfať že nič také ma nepostretne,ako je salmonela.Snažím sa pracovať s čerstvými potravinami.No všetci ,ktorí o tom píšete máte pravdu.
    @jerica ,tebe v dobrom závidim aj tú záhradnú burinu.Viem,že ju nenecháš tak vyrásť aby vás prerástla.Si perfektná gazdinka.Ber to,že je to v rámci buď-fit.Ja si musím prácu a svoje zamestnanie,ktoré ma trochu ponamáha vymýšľať.Chodíme šľapať a na bicykel.
    ďakujem za komentáriky.


  • ankad, 25. júna 2011 o 19:52
    Vynikajuci napad so zmrzlinou, tatranka, musi byt aj dobra. Urcite urobim.


  • tilau, 9. júla 2012 o 22:35
    krásne zmrzlinky, výborné nápady na fb...zajtra skúšam :D


  • tatranka, 10. júla 2012 o 12:04
    @tilau nech sa ti darí.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist