Jahodová zmrzlina fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 24. júna 2011
Jahodová zmrzlina (fotorecept)
Foto: tatranka

Začína obdobie tepla a pekných letných dní,tak som zalistovala v mojich receptoch a tiež pridávam chutné,letné občerstvenie.

10
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

250 ml
1 kus
1 kus
2 PL
200 g
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie. Jahody som zmixovala.Nech vás nemýli to množstvo,ja som si recept upravila podľa môjho množstva. Do práškového cukru dám vanilkový cukor a žĺtok.Vymiešam do peny.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z bielka ušľahám sneh.Taktiež vyšľahám šľahačku.Tieto hmoty zapracujem do vymiešaného žĺtka s cukrom aj vanilkovým cukrom.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko pridám do rozmixovaných jahôd a pridám lyžičku citrónovej šťavy.Premiešam. Celú zmes nalievam do silikónových formičiek,alebo do foriem na mafinky.Uložím do mrazáku.Nemám strojček na zmrzlinu,ale som spokojná s týmto výsledkom.Tak robím aj jahodovú dreň,len tam dávam len trochu cukru,citrón a jahody.Používam potom do koktailov a chladených nápojov.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Už po zamrazení.A tu sú moje obľúbené rukávniky do ktorých ukladám zmrzlinky po jednej a oddeľujem špáradlami,aby sa nepolepili.Stačí zmrzlinku len odstrihnúť.Takto upravené putujú naspäť do mrazničky.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.192012867488385.42604.100000390197444 Tu pridávam svoje rady gazdinkám,o ktorých bola reč na portály zážitky,pri článku e-mail.Spomenula ma tam @elistická,tak čo mám,ponúkam.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dnes sme zmrzlinku s manželom koštovali.Poliali sme si ju z vaječným koňakom.Lepšia by bola griotka,ale nemám.Aj tak bola výborná.

    Jahodová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

hubata
ííííha .... že oddeliť špáradlom každú zmrzlinku - no to je ale dobrý nápad. A zmrzka sama o sebe tiež môže byť vynikajúca ! Si šikuľka čo nielen dobre varí, ale aj srší dobrými radami. Idem si ťa uložiť do KK.
ancicka
Neviem,ale ja zmrzlinu (možno sa to vám bude zdať čudné) neobľubujem"mierne povedané".Už ani nepamätám kedy som jú lízala.
Nechcem sa nikoho dotknúť,ale obdivujem ,koľko ich tu je a aj táto je asi fajn.
Každá rada je na nezaplatenie!!!Ako dobré,že si môžme poradiť!Ja som sa na vareche veľa užitočného dozvedela a aj naučila.
tatranka
@ancicka ,veru je to tak.Máš pravdu,ja som už dá sa povedať zaslúžilá gazdiňa,ale vždy si tu nájdem niečo nové,čo ma osloví.A to nemyslím len nové recepty.Mladé žienky ponúkajú už novú nápaditú a zdravú gastronómiu,do ktorej sa púšťam sem tam.
@hubata ,vieš máš vlastne naporciované pokiaľ to oddelíš a nemusíš sa obávať,že budú zmrzlinky polepené.
evanaaa
Tatranka, tak to je " špéci" taká zmrzlinka, ale kde si, prosím ťa zohnala ten " rukáv". Ja mám niečo podobné doma, ale to bala výplň v balíku , aby sa tovar nepoškodil, vypadá to tak isto.
violetacamorova
Vďaka za rady @tatranka , dobré nápady sa zídu stále a moja už teraz nebohá babička mi stále hovorila, že sa učí celý život a to sa dožila deväťdesiatky. Máš priloženú k rcp peknú svoju foto. A s tým internetom vieš robiť lepšie ako ja, ja tu do komentárov link priložiť neviem.
babav
Krasne vypracovany recept a zmrzlina bez konkurencie!
Jedine coho sa obavam su surove zltky.Nie som si ista,
ci sa mrazenim znicia bakterie salmonely.Nemam moznost kupit
domace vajicka ....
elisticka
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaam toto je krasne uz len na pohlad a ta chut musi byt bozska .-))) dakujem ze si uverejnila okrem krasneho receptiku aj tvoje rady :-)))
tatranka
@evanaaa ja ich nakupujem v papierníctve a sú to rôzne šírky.To sú rukávniky na domácu tlačienku ku zabíjačke.No vidíš na čo všetko ich využívam.Veľmi sa mi osvedčili.Všetko je v nich v akomsi poriadku.
@elisticka ty mne ďakuješ?Eliška ja by som mala tebe.Veď ty si ma pochválila a vyzvala k uverejneniu svojich dobrých rád.Ja som ťa len počúvla.Možno pomôžu varecháčom.
@babav myslím,že salmonely sa obávam aj ja.No snažím sa mať čerstvé vajíčka.
@violetacamorova ,tiež som tu prikladala prvý krát link.Najprv som ho pridala k receptu,no po ťuknutí som pochopila,že to nie je dobre.Tak som ho vložila ku komentárikom a vyšlo to teším sa aj ja.
kata50
@tatranka , k tvojim radám sa aj opätovne vraciam, hlavne na FB. Si veľmi šikovná a hlavne čo je najviac chvályhodné - neskrývaš si to iba pre seba. Vďaka :-))
Všetky tieto zmrzliny si ukladám .
dorisa
Ja som počula, že salmonela je na škrupine, takže ked chytate škrupinu a potom idete variť,treba si ruky dokladne umyť. @tatranka , si naozaj veľmi zdatná "surfistka" na nete. Obdiujem ťa a chválim všetky recepty, fotky, rady atd.
tatranka
@dorisa ďakujem za pochvalu,ale neviem či máš pravdu,ja to tak nevidím.Snažím sa,veď som samouk.
jerica
@tatranka - samouk univerzita tretieho veku , si perfektná a to už sa opakujem , len ja nemám čas byť pri PC jaro leto jeseň to je pre nás zaberačka , keď nechceš aby ťa burina prerástla tak sa máš čo oháňať aj keby len v okrasnej záhrade.Zmrzku ako by si našiel,tiež vyžierkame , ja robievam dreň z našeho ovocia.
babav
@ancicka , mas pravdu,ze ak je vajce kontaminovane,napr. ma malu okom neviditelnu trhlinku,bakteria sa usadi v bielku.Ako vsak dokazes dokonale oddelit zltok od bielka a potom ho pouzit v recepte surovy?
Preto mam obavy,zvlast v poslednej dobe.....kolko ludi zomrelo na salmonelu v EU?
tatranka
Mrzí ma to,neviem zaujať radikálne stanovisko,len dúfať že nič také ma nepostretne,ako je salmonela.Snažím sa pracovať s čerstvými potravinami.No všetci ,ktorí o tom píšete máte pravdu.
@jerica ,tebe v dobrom závidim aj tú záhradnú burinu.Viem,že ju nenecháš tak vyrásť aby vás prerástla.Si perfektná gazdinka.Ber to,že je to v rámci buď-fit.Ja si musím prácu a svoje zamestnanie,ktoré ma trochu ponamáha vymýšľať.Chodíme šľapať a na bicykel.
ďakujem za komentáriky.
ankad
Vynikajuci napad so zmrzlinou, tatranka, musi byt aj dobra. Urcite urobim.
tilau
krásne zmrzlinky, výborné nápady na fb...zajtra skúšam :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia