Jahodová torta

Autor receptu: irenaw

rýchlovka bez pečenia, bez stužovačov

12-16
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si obruč z tortovej formy a umiestnime ju na rovnú podložku. Moja mala priemer 22 cm. Piškótam na jednej strane zrežeme zaoblený koniec. Naukladáme ich okolo vnútornej strany obruče zrezaným koncom nadol. Potrebovala som necelých 22 kusov, jednu som musela zúžiť. Tenkým zúbkovaným nožíkom to išlo veľmi dobre. Ostatné piškóty polámeme na malé kusy a nasypeme do vnútra kruhu.
  2. Jahody umyjeme a očistíme. Vyberieme si niekoľko najkrajších na dekoráciu a ostatné pokrájame na štvrtiny.
  3. Smotanu na šľahanie ušľaháme do tuha.
  4. Do misy dáme jogurt, syr Philadelphia, šťavu a kôru z polovice limety a med podľa chuti. Vymiešame hladkú hmotu.
  5. Šľahačku zľahka vmiešame do limetovej hmoty.
  6. Tretinu krému dáme do formy na polámané piškóty. Pobúchame o stôl, aby sa hmota dostala medzi piškóty. Na to rovnomerne nasypeme polovicu jahôd. Jahody zľahka vtlačíme do krému. Dáme druhú tretinu krému a na to druhú polovicu jahôd. Jahody opäť jemne vtlačíme do krému. Navrch dáme do stredu poslednú tretinu krému. (Môžete ho aj rozotrieť po celom povrchu, ale ja som chcela, aby po obvode bolo vidno jahody.) Ozdobíme celými jahodami.
  7. Odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň stiahneme obruč a podávame. Krájala som pomaly tenkým zúbkovaným nožíkom, aby som jahody rozrezala bez poškodenia torty. Piškóty do rána zmäkli, s tými problém nebol.
  8. Alebo spravte každému vlastnú porciu :-).