Jahodová torta s tvarohovou penou

Jahodová torta s tvarohovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Jozef Lakatos, šéfkuchár pizzerie Grosso v Komárne


Suroviny

4
porcie
15-20
minút
príprava
5
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Z cukru urobíme karamel a naň naložíme jahody nakrájané na kolieska, pridáme citrónovú šťavu a vanilku a ešte minútu prevárame.

2

Tvarohová pena: Do šľahačky pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme do hustej peny, potom pridáme tvaroh, citrónovú šťavu a med. Cesto rozdelíme na osem rovnakých častí a roztiahneme na približne 10 cm kruhy a na vymastenom plechu a upečieme.

3

Upečené cesto dáme na tanierik, naložíme naň jahody a prikryjeme druhým cestom. Vrch ozdobíme tvarohovou penou a jahodou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamatata2, 14. septembra 2011 o 09:00
    Joj, prekrásne , vyzerá božsky. Určite vyskúšam.


  • evanaaa, 14. septembra 2011 o 15:26
    Vypadať to vypadá dobre, len neviem, ako to chutí s tým pizzovým cestom - nie je to tuhšie a suchšie?


  • jamarlen, 14. septembra 2011 o 23:03
    vyzerá to skvelo, najmä to cesto-necesto je veľmi zvláštne, i keď dosť tučné...netreba ani vaľkat a je bezlepkové - určite ho skúsime



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist