Jahodová torta s tvarohovou penou

Jahodová torta s tvarohovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Jozef Lakatos, šéfkuchár pizzerie Grosso v Komárne


Suroviny

4
porcie
15-20
minút
príprava
5
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Z cukru urobíme karamel a naň naložíme jahody nakrájané na kolieska, pridáme citrónovú šťavu a vanilku a ešte minútu prevárame.

2

Tvarohová pena: Do šľahačky pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme do hustej peny, potom pridáme tvaroh, citrónovú šťavu a med. Cesto rozdelíme na osem rovnakých častí a roztiahneme na približne 10 cm kruhy a na vymastenom plechu a upečieme.

3

Upečené cesto dáme na tanierik, naložíme naň jahody a prikryjeme druhým cestom. Vrch ozdobíme tvarohovou penou a jahodou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamatata2, 14. septembra 2011 o 09:00
    Joj, prekrásne , vyzerá božsky. Určite vyskúšam.


  • evanaaa, 14. septembra 2011 o 15:26
    Vypadať to vypadá dobre, len neviem, ako to chutí s tým pizzovým cestom - nie je to tuhšie a suchšie?


  • jamarlen, 14. septembra 2011 o 23:03
    vyzerá to skvelo, najmä to cesto-necesto je veľmi zvláštne, i keď dosť tučné...netreba ani vaľkat a je bezlepkové - určite ho skúsime



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist