Jahodová torta s tvarohovou penou

Jahodová torta s tvarohovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Jozef Lakatos, šéfkuchár pizzerie Grosso v Komárne


Suroviny

4
porcie
15-20
minút
príprava
5
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Z cukru urobíme karamel a naň naložíme jahody nakrájané na kolieska, pridáme citrónovú šťavu a vanilku a ešte minútu prevárame.

2

Tvarohová pena: Do šľahačky pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme do hustej peny, potom pridáme tvaroh, citrónovú šťavu a med. Cesto rozdelíme na osem rovnakých častí a roztiahneme na približne 10 cm kruhy a na vymastenom plechu a upečieme.

3

Upečené cesto dáme na tanierik, naložíme naň jahody a prikryjeme druhým cestom. Vrch ozdobíme tvarohovou penou a jahodou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamatata2, 14. septembra 2011 o 09:00
    Joj, prekrásne , vyzerá božsky. Určite vyskúšam.


  • evanaaa, 14. septembra 2011 o 15:26
    Vypadať to vypadá dobre, len neviem, ako to chutí s tým pizzovým cestom - nie je to tuhšie a suchšie?


  • jamarlen, 14. septembra 2011 o 23:03
    vyzerá to skvelo, najmä to cesto-necesto je veľmi zvláštne, i keď dosť tučné...netreba ani vaľkat a je bezlepkové - určite ho skúsime



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist