Jahodová torta s čokoládovým krémom

summerx - bez fotkysummerx, 27. júna 2014
Jahodová torta s čokoládovým krémom
Foto: summerx

Chutná, svieža a jednoduchá torta :)

Suroviny

Cesto:
5 ks
250 g
250 g
6 PL
6 PL
Plnka:
250 g
250 g
1/2 l
3 ks
 (alebo horká)




Postup

  1. 1

    Upečieme si piškótové CESTO: Žĺtka vymiešame s cukrom do penista, pridáme vodu, olej, múku z práškom do pečiva, nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Pečieme na 180 stupňov asi 35 minút.

  2. 2

    PLNKA: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom, primiešame k tvarohu, kyslej smotane. Uvaríme si hustý puding, ktorý po vychladnutí primiešame k zmesi tiež. Čokoládu rozpustíme, vmiešame do tvarohovej zmesi, pridáme vanilkové cukre a dochutíme kryštálovým cukrom podľa chuti.

  3. 3

    Korpus pozdĺžne prerežeme na dve časti, obidve natrieme lekvárom - ja som použila jahodový - natrieme plnku, pridáme jahody, navrch dáme druhý korpus, ktorý potrieme zvyšnou plnkou a ozdobíme jahodami. Bude to vyzerať asi takto: cesto - lekvár - plnka - jahody - lekvár - cesto + navrchu plnka a jahody. Necháme odpočinúť aspoň tri hodiny a môžme papať. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

babidka
Kombinacii jahody ,cokolada a tvaroh sa neda odolat ! Budem prazdninova babka a tak touto tortou urcite vsetky nase deti potesim:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia