Jahodová torta
Jahodová torta (fotorecept)
Autor receptu: violeta
sezóna sladkého ovocia je tu ;)
Postup
- Tortový korpus väčšinou pečiem podľa receptu od varecháčky @ivosenka, je tam podrobný postup. Pridávam link: https://varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html
Ja som robila 2 biele. Jeden z 5 vajec, ten som prerezala a jeden z 3 vajec. Bol príliš vysoký, zrezala som ho o 1/3.
- Crème Pâtissière: mlieko som rozvarila s vanilkovým práškom a 1/2 cukru, nechala som trocha vychladnúť.
Kukuričnú múku, zvyšný cukor a celé vajcia som vymiešala a zaliala horúcim mliekom za stáleho miešania. Zmes som vrátila na sporák a na strednom stupni som uvarila hustý krém. Varila som 5 minút a stále som miešala metličkou. Krém som nechala úplne vychladnúť za občasného premiešania.
- Z tvarohu, cream cheese a crème pâtissière som spravila kompaktnú zmes, crème pâtissière som nedala všetok. Dochutila som cukrom a trochou pomarančovej šťavy, hodila by sa aj citrónová. Nesmie sa jej dať veľa, aby nezostal krém riedky. Rozdelila som ho na 3 časti.
- Tortu som naplnila krémom a nasekanými jahodami, vrch som tiež natrela krémom. Ja som nepoužila všetok, zdalo sa mi ho veľa, dva spodné korpusy som jemne pokvapkala vodou, aby bola torta šťavnatá.
- Cez noc som nevyzdobenú tortu odložila do chladničky a na druhý deň som ju obložila plátkami jahôd.