Jahodová torta fotorecept

akeber - fotkaakeber, 30. júna 2014
Jahodová torta (fotorecept)
Foto: akeber

Tak a zas sme o rok starší. Torta na narodeninovú párty mojej dcérky, samozrejme jahodová na želanie.

50 minút
príprava
30-40min minút
na 170 C °C

Suroviny

12 ks
6 PL
6 PL
6 PL
2 balenia
Plnka:
500 g
8 PL
3 balenia
1 PL
650-700 g
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    Možno sa zdá veľa surovín ale torta je dosť veľká, piekla som na plechu s rozmermi 38 x 38 cm budme piecť dva korpusy, tak si suroviny rozdelíme na polovicu. Vajíčka oddelíme od bielok. Bielka vyšľaháme do tuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre premiešame aby nám vzniklo hladké cesto. Nakoniec už len vareškou! vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech (papier na pečenie) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C.

    Jahodová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Jahody rozmixujeme, pridáme cukor, pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a postupne po lyžičkách vmiešavame jahodový puding. Krém si musíme rozdeliť tak aby nám vystalo aj na potretie dookola srdca aj na zdobenie. Ak sa stane že krému je nám na zdobenie málo stačí uvariť jeden vanilkový puding nechať ho vychladnúť a vmiešať ho do vopred vyšľahaného masla 180-200 g.

    Jahodová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Srdce som si vykrojila podľa šablóny s papiera. Plát som natrela jahodovým džemom a plnkou. Na to som položila druhý plát srdca a tiež natrela plnkou no už nie tak na hrubo.

    Jahodová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Aj boky torty natrieme plnkou. A ďalej vyzdobíme podľa seba. Ja som použila kokosovú múčku na boky a na posypanie a vytvorenie srdiečka na povrchu torty. Samozrejme že som musela krém dorábať :-) zvolila som vanilkový. Kvietky som si vyrobila s potravinárskej hmoty.

    Jahodová torta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

babkamt
Krásna torta. Vkusne ozdobená. Vidím, že si ju robila oslávencovi k 7. narodeninám. Určite bol /a/ spokojná /ý/. Pripájam sa ku gratulantom. Chcem sa spýtať, stačili len rozmixované jahody do pudingu, alebo si dávala aj mlieko? Píšeš, že si dávala 3 kusy jahodového pudingu.
akeber
@babkamt veľmi pekne ďakujem, mlieko som nepoužila nahradila som ho mix. jahodami :-)
ywett
torta je nádherná, vidno, že je robená s láskou a dcérke prajem všetko najlepšie, hlavne veľa zdravíčka, šťastia, lásky, radosti a nech sa jej vždy splnia želania :-)



radost
ked láskou naplnený je vzťah dcérka-mamička..chutí aj tortička..nech sa puto nestratí..nech ste láskou bohatí..:-)
1x akeber
akeber
Ďakujem všetkým za milé komentáriky :-) potešili ♥ medovnicek @medovnicek vďaka na kvietky ja moc nie som neviem ich tak pekne urobiť.
danda3
Krásna tortička, Jarka, dcérke všetko naj naj, hlavne krásne prázdniny♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia