Jahodová torta

Jahodová torta bez múky s mascarpone krémom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Konečne jahody dozreli a ja som mohla upiecť niečo. Zvládne aj začiatočník, netreba sa báť. Úroda jahôd tohto roku, parádna.

60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Bielky oddelíme od žĺtkov, pridáme cukor, štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky a nakoniec kakao zmiešane s práškom do pečiva. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť, odstranime papier na pečenie, boky upravíme a pozdĺžne prekrojíme na 3 rovnaké časti.
  3. Pripravíme si suroviny na plnku, smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme Smetafix a nakoniec mascarpone.
  4. Asi 3/4 plnky potrieme korpus, na ktorý poukladáme prekrojené jahody plochou stranou nadol. Jahody je vhodné vybrať, aby boli rovnakej, veľkosti.
  5. Korpus stáčame do kruhu a dáme do tortovej formy, aby sa nám torta spevnila.
  6. Vrch potrieme plnkou a potrieme čokoládovou polevou. Ozdobíme jahodami podľa seba. Dáme do chladničky aspoň stuhnúť. Dobrú chuť.
  7. Jahôd tohto roku je naozaj dosť a tak sa veľmi tešíme.