Jahodová torta
Jahodová torta bez múky s mascarpone krémom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Konečne jahody dozreli a ja som mohla upiecť niečo.
Zvládne aj začiatočník, netreba sa báť. Úroda jahôd tohto
roku, parádna.
60 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Bielky oddelíme od žĺtkov, pridáme cukor, štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky a nakoniec kakao zmiešane s práškom do pečiva. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť, odstranime papier na pečenie, boky upravíme a pozdĺžne prekrojíme na 3 rovnaké časti.
- Pripravíme si suroviny na plnku, smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme Smetafix a nakoniec mascarpone.
- Asi 3/4 plnky potrieme korpus, na ktorý poukladáme prekrojené jahody plochou stranou nadol. Jahody je vhodné vybrať, aby boli rovnakej, veľkosti.
- Korpus stáčame do kruhu a dáme do tortovej formy, aby sa nám torta spevnila.
- Vrch potrieme plnkou a potrieme čokoládovou polevou. Ozdobíme jahodami podľa seba. Dáme do chladničky aspoň stuhnúť. Dobrú chuť.
- Jahôd tohto roku je naozaj dosť a tak sa veľmi tešíme.