Jahodová roláda

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 15. marca 2011

Túto roládku som pripravila dávnejšie, ešte v sezóne jahôd.

Suroviny

Svetlé cesto:
4 ks
100 g
60 g
15 g
Tmavé cesto:
4 ks
100 g
50 g
10 g
15 g
Náplň:
600 g
3 PL
1 PL
1/2 tyčinky
 na posypanie
5 PL




Postup

  1. 1

    Svetlé cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Postupne primiešavame múku zmiešanú s maizenou. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Upečené cesto prevrátime na utierku posypanú práškovým cukrom. Papier na pečenie opatrne strhneme a ešte teplé cesto zvinieme do rolády.

    Jahodová roláda - obrázok 1
  2. 2

    Tmavé cesto pripravíme rovnakým spôsobom ako svetlé, do cesta však pridáme aj kakao. Upečené cesto prevrátime na utierku posypanú kakaom. Papier na pečenie opatrne strhneme a ešte teplé cesto zvinieme do rolády. Obe cestá su tuhšie, skôr palacinkové.

    Jahodová roláda - obrázok 2
  3. 3

    Náplň: jahody si nakrájame na menšie kúsky. 400 g odoberieme do hrnca a posypeme cukrom. Zamiešame a necháme stáť 15 minút. Potom ich na malom plameni rozvaríme. V 2 PL mlieka rozmiešame zlatý klas a prilejeme ho k rozvareným jahodám. Spolu povaríme.

  4. 4

    V malom hrnci necháme minimálne 30 minút bobtnať agar s 3 PL mlieka. Na miernom ohni varíme, kým sa agar úplne nerozpustí. Agar prilejeme k rozvareným jahodám, dobre premiešame. Na záver pridáme zvyšné pokrájané jahody. Premiešame a náplň necháme vychladnúť.

  5. 5

    Vychladnuté rolády naplníme pripraveným krémom, opäť stočíme a necháme v chladničke stuhnúť 2 hodiny. Podávame posypané práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Agar Agar je želatína z morských rias ak sa nemýlim, dostať ju napr. v predajniach zdravej výživy, ale mohla by sa podľa mňa použiť aj iná želatína, nie Zirafninka?
frona
super koláčik .Letný. Určite výborný




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia