Jahodová omáčka na všetko

becky - fotkabecky, 5. augusta 2013
Jahodová omáčka na všetko
Foto: becky

Túto dobrotu som nazvala omáčka, ale možno je to lekvár, možno pyré. Po pravde netuším. Anglická stránka s pôvodným receptom tvrdila, že sa to Zobraziť celý popisTúto dobrotu som nazvala omáčka, ale možno je to lekvár, možno pyré. Po pravde netuším. Anglická stránka s pôvodným receptom tvrdila, že sa to volá "sauce". Tu sa nachádza a aj pekné obrázky. http://laylita.com/recipes/2013/02/06/strawberry-sauce/ Dá sa použiť skutočne na všetko a trochu chutí ako tá z McDonaldu.

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 - 2 PL
z 1/4 citróna




Postup

  1. 1

    Jahody odstopkujeme, nakrájame a dáme do hrnca. Pridáme cukor (podľa chuti, ja som dala asi 2PL muskovado cukru) a šťavu zo štvrťky citróna. Podlejeme vodou. Mala som dosť vodové jahody, tak úplne stačila tá citrónová šťava.

  2. 2

    Privedieme do varu. Varíme asi 20 min na miernom ohni. Konzistencia záleží na Vás.

  3. 3

    Túto omáčku urobím večer a ráno spapám s palacinkami alebo bielym smotanovým jogurtom alebo ako toping na cheesecake. Pridávam ešte jednu nepodarenú fotku môjho mini-cheesecaku. :)

    Jahodová omáčka na všetko - obrázok 3

Diskusia k receptu

tiginko
zaujímavé, koľko samozrejmých, takmer denne používaných receptov ma nenapadne dať na Varechu. Veď takúto omáčku používam už roky na ryžový nákyp a do jogurtov. To je ako s nasekanou zeleninou alebo ovocím vo forme jednoduchých šalátov....
radost
takáto ovocná "omáčka" sa dá aj sterilizovať-a je na zimu...
včera som robila zo zelených ringlot-výborná chuť-marhuľová-len v zelenom...volá sa to =rozvarok= alebo =klevel=..po starom..babičky robili najčastejšie slivkový..je to redšie ako džem a menej cukru ide..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia