Jahodový dezert

Jahodová guľa v čokoláde na kakaovom crumble

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Jahodové gule: Vyšľaháme smotanu, pridáme práškový cukor a rozmixované jahody a nakoniec želatínu. Touto penou plníme silikónové pologule, ktoré necháme zamraziť. Po zamrazení ich vyklopíme, spojíme 2 polovice do jednej gule a túto guľu namáčame v roztopenej čokoláde, ktorá by mala mať teplotu 40 – 43 °C. Gule skladujeme v chladničke.
  2. Kakaové crumble: Suroviny vymiešame na pevnú hmotu, ktorú necháme v chlade stuhnúť. Potom nastrúhame na papier a pečieme pri 180 °C 7 minút. Po upečení necháme vychladnúť a zľahka vymixujeme.
  3. Jahodový gél: Jahody zvaríme s cukrom a džúsom, pridáme agar agar, necháme stuhnúť a podľa potreby rozmixujeme ponorným mixérom.
  4. Snehové pusinky: Bielky s kvapkami citrónovej šťavy miešame za postupného prisypávania práškového cukru do hustej krémovej hmoty. Hmotu preložíme do cukrárenského vrecúška na silikónový plát nanášame pusinky. Sušíme pri teplote 55 °C asi 1 hodinu 30 minút.