Jahodová bublanina

matus113 - fotkamatus113, 26. novembra 2009
Jahodová bublanina
Foto: Matus113

Recept vhodný na nedeľné posedenie. Okrem jahôd je možné použiť maliny, čerešne, višne alebo čučoriedky.

5
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 ml
3 ks
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Práškový cukor zmiešame s polohrubou múkou. Pridáme 250 ml šľahačky, 3 celé vajíčka a kypriaci prášok do pečiva. Zmiešame.

  2. 2

    Plech vytrieme Herou a posypeme polohrubou múkou. Cesto rozotrieme na plech. Na cesto nakrájame jahody (maliny, čučoriedky, višne, čerešne).

  3. 3

    Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov na 25 minút. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

Vymazať
malusa
Toje nejaka jednoducha verzia ani slahanie a prasok do peciva,nie je to prilis tuhe?
Vymazať
potvorky
Mam vyskušane!Cesto je sice trošku hutnejšie,ale jednoducha
priprava.Tiež ja velmi chutne a nepraši sa po nom z ust!
Treba skusit..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia