Jahodový koláč

Jahodová bublanina s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Moja dnešná bublanina, rýchlo a jednoducho.

35 minút
príprava
35-40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Suroviny na plnku tvarohovu, jahody.
  3. Vajíčka vymiešame s cukrom do penista postupne pridávame olej, vlažné mlieko, nakoniec striedavo múku zmiešanu s práškom do pečiva, premiešame. Plech 39x29 cm vymastíme a vysypeme múkou, rovnomerne rozotrieme cesto. Tvaroh zmiešame s práškovym a vanilínovým cukrom, malou lyžičkou kladieme na cesto kôpky tvarohu.
  4. Postupne poukladáme jahody viď. foto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 35-40 do zlatista.
  5. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.