Jahôdka - tvarohovo jahodová (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Niečo tvarohovo-jahodové :)))
6 porcií |
90 minút príprava |
25 minút na 185 °C |
Postup
- Upečieme si korpus, ja som upiekla v tvare slzy, ale ak nemate takú formu tak v okruhlej forme.
- Uvaríme jahodový puding, necháme vychladnúť a zatiaľ si vyšľaháme práškový cukor a maslo. Potom pridáme vychladnutý puding, vyšľaháme...
- ...pridáme tvaroh a tiež vyšľaháme.
- Z korpusu si vyrežeme formu jahody...
- ...naplníme krémom...
- ...na krém položíme zbytky korpusov, tak aby sme v strede dostali oblúk.
- Natrieme ďalšou vrstvou krému...
- ...položíme naň korpus.
- Z pudingového krému odoberieme 3 lyžice tak aby tam nebol tvaroh. Natrieme na celú tortu a dáme do chladničky stuhnúť.
- Ružovú poťahovaciu hmotu vyvaľkáme...
- ...položíme na tortu...
- ...zahladime a zbytky odrežeme.
- Červenú farbu rozriedime v troške alkoholu a čistou hubkou nanášame na poťahovaciu hmotu. Necháme uschnúť v izbe s otvoreným oknom ( krásne vyschne), potom kosticou urobíme malé diery do ktorých idú semienká zo žltej poťahovacej hmoty.
- Zo zelenej poťahovacej hmoty si urobíme listy. A máme hotovú jahôdku :)))