Pečené jahňacie stehno

Jahňacina s bryndzovými šatôčkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 140 °C

Postup

  1. Jahňacinu umyjeme, osolíme, vložíme do pekáča, pridáme k nej nakrájanú cibuľu, rozmarín a hlavičky cesnaku rozrezané na dve polovice (aby ostali strúčiky v šupke). Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 2–3 hodinky (alebo aj počas noci) na chladnom mieste alebo priamo v chladničke.
  2. Marinovanú jahňacinu pred pečením podlejeme vodou, vložíme do rúry a pečieme pri 140 °C domäkka (čas závisí od kvality jahňaciny, ale trvá to najmenej 90 minút). Mäso vyberieme a hneď krájame.
  3. Lístkové cesto rozvaľkáme, narežeme na trojuholníčky, potrieme ich žĺtkom a upečieme. Po vychladnutí rozrežeme na polovice. Na spodné polovice trojuholníčkov rozložíme bryndzu rozmiešanú s posekanou vňaťou. Zakryjeme ich druhou polovicou trojuholníčkov. V pekáči alebo v ohňovzdornej nádobe ich vložíme do rozohriatej rúry. Temperujeme, aby sa bryndza trochu ohriala. Pri podávaní tanier ozdobíme výpekom z pekáča i cesnakom; vďaka jeho maslovej konzistencii sa dá ľahko lyžičkou vyberať zo šupky.