Jahňacia roláda

Jahňacina plnená marhuľovo-orechovou zmesou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso rozrežeme na plát, naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme pokrájanými sušenými marhuľami a posekanými orechmi a zavinieme. Potrieme rozotreným cesnakom s tymianom v oleji. Previažeme špagátom.
  2. Mäso sprudka opečieme na oleji a dáme na pekáč. Podlejeme vývarom a pečieme 50 minút pri 180 °C. Vyberieme a nakrájame na plátky.
  3. Mätová omáčka: Cukor skaramelizujeme, pridáme nasekanú mätu, miešame asi minútu, potom pridáme limetkovú šťavu a 100 ml vriacej vody. Zredukujeme na polovicu a zjemníme lyžičkou masla. K jedlu sa hodí zemiakovo-mrkvové pyré.