Jahňacia roláda
Jahňacina plnená marhuľovo-orechovou zmesou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup- Mäso rozrežeme na plát, naklepeme,
osolíme, okoreníme, naplníme pokrájanými sušenými marhuľami
a posekanými orechmi a zavinieme. Potrieme rozotreným cesnakom s tymianom v oleji. Previažeme špagátom.
- Mäso sprudka opečieme na oleji
a dáme na pekáč. Podlejeme vývarom
a pečieme 50 minút pri 180 °C. Vyberieme a nakrájame na plátky.
- Mätová omáčka: Cukor skaramelizujeme, pridáme nasekanú mätu, miešame asi minútu, potom pridáme limetkovú šťavu a 100 ml vriacej vody. Zredukujeme na polovicu a zjemníme lyžičkou
masla. K jedlu sa hodí zemiakovo-mrkvové pyré.
|