Jahňacina na fazuľovo-žihľavovom pyré

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 22. apríla 2014
Jahňacina na fazuľovo-žihľavovom pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
360 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
80 g
1 ks
2 PL
5 strúčikov
100 g
150 g
150 g
400 ml
2 ks
2 PL
1 l
500 g
20 g
50 ml
Pyré:
600 g
100 ml
1 ks
2 hrste
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Stehno osolíme, okoreníme a naplníme cesnakom a polovicou rozmarínu a tymianu. Špagátom zviažeme a pokvapkáme citrónovou šťavou a medom. Necháme 5 – 6 hodín marinovať.

  2. 2

    Potom mäso opečieme na masti a vyberieme. Vo výpeku opečieme pokrájanú cibuľu, mrkvu a paštrnák. Pridáme pretlak a zalejeme vínom. Necháme trochu vyvariť a prilejeme vývar. Vložíme stehno, rozmarín, tymian a bobkový list. Dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a zo šťavy odstránime koreniny. Prepasírujeme.

  3. 3

    Do druhého hrnca dáme práškový cukor a necháme v ňom šalotku skaramelizovať. Pridáme ocot a šťavu z jahňacieho stehna.

  4. 4

    Pyré: Uvarenú fazuľu rozmixujeme a prepasírujeme. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme umytú nakrájanú žihľavu a podusíme. Pridáme ju do fazule a dochutíme soľou a kajenským korením.

Diskusia k receptu

ivav
dobre to vyzerá a určite je aj chutné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia