Jahňacie vo farebnom korení
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a nechajte odstáť. Ocot miešajte s cukrom, až kým sa cukor nerozpustí. Pridajte cibuľu nakrájanú na osminky, karotky a kel prekrojený na polovice. Dolejte lyžicu oleja a dobre zamiešajte. Dajte do pekáča, posoľte a posypte tymianom.
- Na zeleninu položte mäso a pečte v rozohriatej rúre pri teplote 230 stupňov Celzia 20 minút. Upečené mäso i zeleninu vyberte z pekáča, odstráňte tuk, nechajte len šťavu. Pridajte do nej trochu vína a redukujte. Na záver vložte maslo, ktorým šťavu zjemníte a zároveň zahustíte.
- Vhodná príloha sú zemiaky v hocijakej úprave.
|