Jahňacie vo farebnom korení

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a nechajte odstáť. Ocot miešajte s cukrom, až kým sa cukor nerozpustí. Pridajte cibuľu nakrájanú na osminky, karotky a kel prekrojený na polovice. Dolejte lyžicu oleja a dobre zamiešajte. Dajte do pekáča, posoľte a posypte tymianom.
  2. Na zeleninu položte mäso a pečte v rozohriatej rúre pri teplote 230 stupňov Celzia 20 minút. Upečené mäso i zeleninu vyberte z pekáča, odstráňte tuk, nechajte len šťavu. Pridajte do nej trochu vína a redukujte. Na záver vložte maslo, ktorým šťavu zjemníte a zároveň zahustíte.
  3. Vhodná príloha sú zemiaky v hocijakej úprave.