Jahňacie stehno na karamelizovanej červenej kapuste

Autor receptu: sandra

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 140-160 °C

Postup

  1. Umyté stehno dôkladne ponatierame bujónom, oreganom, tymianom a vložíme do nádoby na pečenie. Pri nízkej teplote prvú hodinu pečieme zakryté pri 160 stupňoch Celzia, druhú hodinu teplotu znížime na asi 140 stupňov, občas prelejeme výpekom.
  2. Kapustu nakrájame na tenké rezance, vo väčšom hrnci rozpálime cukor (pozor, nesmie zhorieť) a vložíme kapustu, prilejeme víno, šťavu z pomaranča, pridáme rascu a necháme dusiť asi 30 minút. Podávame s knedľou.
  3. Náš tip: Z výpeku a červeného vína možno redukciou (postupným odparením tekutiny) získať krém, ktorým mäso prelejeme.