Jahňacie s tekvicou (fotorecept)
Autor receptu: tancotanka
Máme svoje čerstvé jahňacie mäsko a hľadáme nové recepty z jahňaciny. Inšpirovala som sa kuchárskou knihou Marcela Ihnačáka a spojila som dva recepty z jeho knihy.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
45/25 minút na 220 °C |
Postup
- Ohrejeme olivový olej s maslom. Vložíme mäso a krátko ho orestujeme. Môžeme použiť jahňacie stehno(nakrájané na kocky) alebo ako v tomto prípade rebrá.
- Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme nahrubo nakrájanú veľkú cibuľu a restujeme do zmäknutia cibule.
- Podlejeme bielym vínom, zakryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.
- Pripravíme si tekvicu: Očistenú tekvicu nakrájame na väčšie mesiačiky.
- Mesiačiky tekvice vložíme do zapekacej misky, osolíme, pridáme pokrájané čili, čerstvý rozmarín, prelisovaný cesnak (podľa chuti) a pokvapkáme olivovým olejom. Použila som olivovový olej, v ktorom som mala naložené domáce sušené paradajky. Vložíme do rúry a pečieme pri 220°C cca 30 minút.
- keď je mäso mäkké, dokončíme omáčku: Rozšľahané žĺtky s citrónovou šťavou vmiešame do výpeku, v ktorom sme pripravovali mäso.
- Pridáme tiež nasekanú petržlenovú vňať.
- Podávame s ryžou. Dobrú chuť.