Jahňacie plnené plece na chardonnay fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 25. januára 2016

Zohnal som pekné jahňacie plece tak som ho naplnil a upiekol na bielom víne. Je to tak dobré, že sa to dá jesť aj Zobraziť celý popisZohnal som pekné jahňacie plece tak som ho naplnil a upiekol na bielom víne. Je to tak dobré, že sa to dá jesť aj bez prílohy. No predsa sme mali k tomu varené zemiaky, to stačilo aspoň nerušili tu dobrú chuť mäsa.

35 minút
príprava
150 minút
na 180 °C

Suroviny

1300 g
200 g
100 g
0,3 l
2 ČL
3 PL




Postup

  1. 1

    To plece čo je to na ľavom tanieri som orezal, kde bolo moc hrubé. Preto aby sa mi to ľahšie rolovalo. Na druhom tanieri je orez z toho pleca a zabíjačková slanina. Zabíjačková slanina je vlastne varený bôčik, ktorý je cesnakový a paprikový s pálivou paprikou. Ešte je tam aj surová slanina. Na tom pravom tanieri som všetko zomlel na mäsovom mlynčeku.

    Jahňacie plnené plece na chardonnay (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vyzerá ta zabíjačková slanina.

    Jahňacie plnené plece na chardonnay (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Toto je korenie, ktoré používam na pečienky a špecificke mäsa. Robím si ho už viac rokov. Opis tohto korenia som dal na 54751-recept.htmt. Je to Paľova bašta. Inak je to ťažké korenie ktoré sa dá vyhľadať na internete.

    Jahňacie plnené plece na chardonnay (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravil som si zomleté mäso. Do ktorého som dal jednu KL korenia, soľ a repkový olej a všetko to spolu premiešal.

    Jahňacie plnené plece na chardonnay (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plece som osolil a okorenil z oboch strán. Tým istým korením. Pripravené mleté mäso som dal do stredu po dĺžke.

    Jahňacie plnené plece na chardonnay (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kraje mäsa som zdvihol a spravil, takú roládu. Ktorú som to dobre previazal motúzom, nech to pekné drží spolu.

    Jahňacie plnené plece na chardonnay (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na staršej panvici som mäso opiekol dookola.

    Jahňacie plnené plece na chardonnay (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po opečení som mäso preložil na pekáč a podlial vínom. Prikryl som druhou polovicou pekáča a dal do rúry. Rúru som zapol na 180°C. Piekol som to 2,5 hodiny. Bál som sa aby mi stred mäsa tiež dobré prepiekol. Teplotu a čas si treba prispôsobiť vlastnej rúre.

    Jahňacie plnené plece na chardonnay (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tu je víno, ktoré som použil. Len čo teraz zo zvyškom vína. Mali by aj vyrábať menšie fľaše na varenie. Po obede prišiel sused a bolo po starostiach.

    Jahňacie plnené plece na chardonnay (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobre som si odhadol čas krásne sa to prepieklo. Ku koncu som polieval výpekom. Z toho vína a mäsa sa vytvoril veľmi chutný výpek. A mäso radosť pozrieť.

    Jahňacie plnené plece na chardonnay (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po čiastočnom ochladení som dal dole motúzy. Mäso pečením zmenšilo objem tak to išlo dobre. Tu je ako som to začal krájať, pekne to držalo spolu aj s plnkou. Mäso bolo jemné a šťavnaté, že stačili k tomu varené zemiaky. To korenie to fakt dobré ochutilo. Večer som si dal s chlebom a uhorkou. Želám aj Vám dobrú chuť ak si to upečiete.

    Jahňacie plnené plece na chardonnay (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

begonia2
Matička skákavá až mi čaj zabehol. Jáj to vyzerá ohromné, cez víkend robím. Načo som sem išla, teraz sa mi bude o tomto snívať.
pilcik
Krása, takéto batôžky mam veľmi rad.
babkamt
výborné mäsko, pekná fotka. Verím, že ste si pochutnali. Mojou chybou je, že som ešte neraňajkovala a teraz tu len slintám pred obrazovkou:-)
monty469
Až mi slinky tečú ,len ked sa na to pozerám.Vyzerá to super.Dávam 5*
mesiar50
Pripravil si fajnové a chutne vyzerajúce jedlo.
* * * * *
sracz
Nádherná chlapská príprava tejto mnoho*_vej dobroty, kamarát @patroveckypitrs a rozhodne si sa až "prepochlapil"!
jack
Jáááj,to je teda gastronómia.parádička.u mňa ako stále 5*.
denyany
Jahňacinu máme radi, Robievam ju úplne jednoducho s čo najmenším množstvom korenín, preto sa mi zdá tvoj recept prekombinovaní, ale proti gustu...
patroveckypitrs
Ďakujem Vám @izabella929 a @mesiar50 za pekné komentáre. Ďakujem aj @veronikkka za pekné slová aj ten recept je dobrý. Ďakujem @sracz za úprimné slova. Teším ma @jack , že sa ti recept páči. Ďakujem @denyany za komentár s úprimnými slovami. Jahňacina ma svoju špecificku chuť a bola u mňa dcéra tak som použil to korenie. No jedno môžem odporučiť to korenie, keď sa pripraví je ho dosť a je na dlhšiu dobu. Keď postoji je ešte lepšie. A neprehlušuje chuť mäsa ba ho zvýrazní. Treba skúsiť stoji to zato. Ja to zloženie mám od istého výrobcu korením nie je to z mojej hlavy a je dobré na trávenie.
evanaaa
Jahňacinu som ešte nejedla, ale ochutnať, bárz aj jeden kúsok z tvojho taniera by som si trúfla, teda, pochutila by som si, lebo to vábne a chutne vyzerá, pekne upečené aj prepečené......a prosím ťa, tú zabíjačkovú slaninu kde dostať? Hodí sa (iste) aj na vytápanie, na masť a oškvarky? A asi bude kvalitnejšia ako tá, čo ja kupujem. Pre istotu si tvoj recept uložím, čo, keby........
evanaaa
Ach, prepáč, veď som čítala a neuvedomila si, že čo....myslela som, že tá slanina surová je zabíjačková, všetko som to poplietla, takže to neber na vedomie, čo som vyššie písala.