Jahňa

Jahňacie lýtko na kaši a šalotkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
180 minút
príprava

Postup

  1. Jahňacie lýtka osolíme, okoreníme a v rozohriatom hrnci na oleji opečieme lýtka s každej strany dohneda. Vyberieme a pridáme nakrájanú cibuľu, strúčik cesnaku a chvíľku pražíme.
  2. Potom prilejeme červené víno, pridáme bylinky, vložíme opečené lýtka, zakryjeme pokrievkou a dusíme domäkka 1,5 – 2 hodiny na sporáku alebo v rúre.
  3. Hotové lýtka vyberieme, šťavu precedíme cez sitko. Necháme zredukovať na požadovanú hustotu, prípadne zahustíme studeným maslom. Očistené nakrájané zemiaky uvaríme domäkka, scedíme a vymiešame spolu s horúcim mliekom a kúskom masla na kašu.