Jahňa
Jahňacie lýtko na kaši a šalotkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
180 minút príprava |
Postup- Jahňacie lýtka osolíme, okoreníme
a v rozohriatom hrnci
na oleji opečieme lýtka s každej
strany dohneda. Vyberieme a pridáme
nakrájanú cibuľu, strúčik
cesnaku a chvíľku pražíme.
- Potom prilejeme červené víno,
pridáme bylinky, vložíme opečené
lýtka, zakryjeme pokrievkou
a dusíme domäkka 1,5 – 2 hodiny
na sporáku alebo v rúre.
- Hotové lýtka vyberieme, šťavu
precedíme cez sitko. Necháme
zredukovať na požadovanú hustotu,
prípadne zahustíme studeným
maslom. Očistené nakrájané
zemiaky uvaríme domäkka, scedíme
a vymiešame spolu s horúcim
mliekom a kúskom masla
na kašu.
|