Jahňacie kotlety
Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke
Autor receptu: redakcia
Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka
novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi
detailmi oslavuje príchod pani Jari. Tak by
podľa nás mal vyzerať sviatočný stôl dnešných
čias. Jeho typické suroviny ponúkajú
veľkorysý priestor na kulinársku fantáziu,
vďaka ktorej sa môže zrodiť zaujímavá, pekná
zmes klasiky a moderny.
4 porcie |
60 minút príprava |
16 minút na 180 °C |
Postup
- Bylinkovú kôrku vyrobíme zmixovaním
strúhanky, parmezánu, mäty,
petržlenovej vňate, tymianu a oleja.
- Mäso osolíme, okoreníme a opečieme
na rozohriatej panvici z každej
strany dozlatista. Potom mäso vložíme do rúry
predhriatej na 180 °C na 8 minút.
Mäso potrieme horčicou, obalíme
v zmesi na kôrku a dáme piecť na
ďalších 8 minút. Cherry paradajky
osolíme, osladíme lyžičkou cukru,
pridáme stopku tymianu a dáme na
10 minút do rúry zohriatej na 150 °C.
- Špenát namočíme na minútu do
vriacej slanej vody a potom vyberieme.
Demi glace necháme zovrieť,
pridáme maslo a jadierka granátového jablka.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode
domäkka, potom ich nakrájame na
plátky a opražíme na panvici z každej
strany dozlatista.