Jahňacie kotlety

Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj s vetvičkou tymianu. Vákuujeme a varíme pri 54 °C aspoň 5 hodín.
  2. Z mlieka, vajec, múky, zo soli a z nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate vymiešame palacinkové cesto. Na panvici upečieme palacinky z oboch strán.
  3. Zeleninu pokrájame na malé kocky a spolu s hubami osmažíme na cibuli. Pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie, pretlačený cesnak a oregano. Šampiňóny portobello očistíme, nakrájame na kocky a orestujeme spolu s cibuľou a dochutíme soľou a korením. Zeleninovou zmesou a hubami naplníme palacinky a zrolujeme.
  4. Po uplynutí času na hodinách sous–vide prístroja vrecká rozrežeme, mäso vyberieme a osušíme. Potom ho dôkladne opečieme z každej strany na panvici alebo grile. Podávame s plnenou palacinkou a zvyšnou zeleninovou zmesou a šampiňónmi.