Jahňacie kotletky v chlebovo- -bylinkovej kruste

Andrej Zedníček
šéfkuchár reštaurácie Rhapsody v bratislavskom Tulip House, 6. mája 2011
Jahňacie kotletky v chlebovo- -bylinkovej kruste
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej doby - pochádza z Francúzska. Mäsové špeciality Zobraziť celý popisMetóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej doby - pochádza z Francúzska. Mäsové špeciality pripravené metódou sous vide chutia skvele, sú šťavnaté a mäkké ako maslo. Takto pripravené potraviny nestrácajú na hmotnosti, zostávajú krehké a šťavnaté a farba a aróma sa ešte zvýraznia.

4
porcie

Suroviny

800 g
200 g
20 g
10 g
Krusta:
100 g
20 g
200 g
400 g
30 g
80 g
100 g
20 g




Postup

  1. 1

    Lúpané paradajky rozmixujeme s cesnakom a medom, pridáme spolu s kotletkami a zavakujeme do vrecúšok. Vložíme do prístroja sous vide na 68 °C na 18 minút, vyberieme z vrecúška, osušíme, osolíme a okoreníme, pritlačíme do chlebovej krusty (podrvený chlieb premiešaný spolu s pestom ) a zapečieme pod grilom asi 2 minútky.

  2. 2

    Zemiakovú kašu prehrejeme spolu s najemno nasekanými sušenými paradajkami. Fazuľové struky uvaríme v sous vide spolu s maslom a soľou. Vyberieme a zabalíme do prosciutta, jemne orestujeme na olivovom oleji. Paradajkovú šťavu, ktorá ostala z kotletiek, zredukujeme a zjemníme maslom.

Diskusia k receptu