Jahňacie koleno
Jahňacie koleno

Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom

Andrej Časnocha
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 26. februára 2018
Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za hranicami sladkej kuchyne. Najmä jednodruhové medy či medy s vylúhovanými Zobraziť celý popisSladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za hranicami sladkej kuchyne. Najmä jednodruhové medy či medy s vylúhovanými bylinkami vedia dodať jedlám osobitú, atraktívnu chuť.

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
30 g
50 g
100 g
80 g
5 g
50 g
200 ml
Krupoto:
40 g
50 g
30 g
podľa potreby
Okrem toho:
100 g




Postup

  1. 1

    Jahňacie kolienko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, cesnak, rozmarín, opražíme, pridáme pretlak, víno a miernym varom vyredukujeme. Mäso s opraženou zeleninou zalejeme vodou a dusíme domäkka.

  2. 2

    Krupoto: Posekanú šalotku opražíme. Z medu a morskej soli pripravíme slaný karamel, privedieme ho do varu a pridáme k šalotke. Potom pridáme premyté krúpy, zalejeme vývarom a varíme domäkka. Z krupota necháme odpariť nadbytočnú tekutinu.

  3. 3

    Stopkový zeler oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode a podávame ako doplnok k jedlu. Drobné odrezky zeleru s pokrájanou vňaťou prehodíme na masle a primiešame do krupota.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia