Jahňacie karé s baklažánovým kaviárom a raviolou
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Očistené a odblanené jahňacie karé naložíme do oleja, cesnaku a byliniek. Potom opekáme na grile a dopečieme v rúre pri teplote 80 oC asi osem minút (odporúčam stredne prepečené alebo surovšie „rare”).
- Vypracujeme cesto, do ktorého pridáme špenátovú drvinu, by sme dostali zelenú farbu. Potom cesto rozvaľkáme na tenký plát, vykrojíme štvorčeky na raviolu asi 5x5 cm, ktoré naplníme zmesou z ricotty
a píniových orieškov, ochutenou soľou, asi tak 20–30 g plnky, a korením. Potrieme žĺtkami a priklopíme druhým štvorcom cesta a podľa okrúhlej formičky vykrojíme požadovaný tvar.
- Varíme v osolenej vode 4 až 5 minút. Baklažán nakrájame na malé kocôčky, rozpustíme v hrnci med, vínny ocot, pridáme baklažán a podusíme do mäkka. Ochutíme soľou a korením. Kaleráb uvaríme v osolenej vode, ak ho chceme mať farebný, pridáme kurkumu, potom bude žltý.
|