Jahňacie karé s baklažánovým kaviárom a raviolou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené a odblanené jahňacie karé naložíme do oleja, cesnaku a byliniek. Potom opekáme na grile a dopečieme v rúre pri teplote 80 oC asi osem minút (odporúčam stredne prepečené alebo surovšie „rare”).
  2. Vypracujeme cesto, do ktorého pridáme špenátovú drvinu, by sme dostali zelenú farbu. Potom cesto rozvaľkáme na tenký plát, vykrojíme štvorčeky na raviolu asi 5x5 cm, ktoré naplníme zmesou z ricotty a píniových orieškov, ochutenou soľou, asi tak 20–30 g plnky, a korením. Potrieme žĺtkami a priklopíme druhým štvorcom cesta a podľa okrúhlej formičky vykrojíme požadovaný tvar.
  3. Varíme v osolenej vode 4 až 5 minút. Baklažán nakrájame na malé kocôčky, rozpustíme v hrnci med, vínny ocot, pridáme baklažán a podusíme do mäkka. Ochutíme soľou a korením. Kaleráb uvaríme v osolenej vode, ak ho chceme mať farebný, pridáme kurkumu, potom bude žltý.