Jahňacie ihly
Autor receptu: redakcia
Grilovanie nie
je len o jedle,
ale aj o zážitku, vôni
a dobrej nálade.
Namiesto dlhého
státia za roštom
či ražňom sa venujte
hosťom. Spoľahnite sa
na kvalitnú surovinu
a stôl plný omáčok
a dresingov.
4 porcie |
20 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Jahňacie mäso zomelieme, pridáme všetky
koreniny, pretlačený cesnak a nasekaný čerstvý
koriander.
- Z ochutenej zmesi tvoríme malé šišky, ktoré
napichujeme na ihly vopred namočené vo vode.
Šišky kladieme na gril a grilujeme z každej strany
4 – 5 minút.
- Jahňacie ihly môžeme podávať s bielym jogurtom ochuteným mätou a olivovým olejom - ako je na obrázku alebo s omáčkou - salsou:
Pico de gallo: Všetky suroviny potrebné na jej prípravu nakrájame
najemno, pomaly pridávame olivový olej a červený
vínny ocot, osolíme a okoreníme.