Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou fotorecept

mamina2 - fotkamamina2, 14. novembra 2010
Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou (fotorecept)
Foto: mamina2
6
porcií
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
400 g
1 ks, vačšia
5 ks
5 ks
2-3 ks
 stipka
 stipka
  lebo vyvar
250 ml
2-3 lyzicky
hrnčekova knedla :
2 hrnčeky
1 hrncek
2 ks
2 ks
1  kl




Postup

  1. 1

    Masko si odblanime, prespikujeme slaninkou a sprudka oprazime na oleji...

    Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    maso si vyberieme , do vypeku dame zeleninu nakrajanu na kocky ( alebo mrazenu) a oprazime ju, ked je oprazena vlozime spat maso , osolime, pridame nakrajanu cibulku , podlejeme vyvarom a dame vsetko korenie...

    Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    dusime dusime asi hodinku a pol kym nieje maso makke, stavu este nechame vyvarit aby mala omacka peknu farbu , masko vyberieme mozeme este dat zapiect do rury ale treba polievat aby sa nam nevysusilo. omacku prepasirujeme alebo rozmixujeme pridame do nej kyslu smotanu rozhabarkovanu s mukou, prevarime a dochutime citronovou stavou...

    Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    masko si nakrajame a mozeme ho šupnut do omacky...

    Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hrnčekova knedla : spavime si sneh. zo surovin spravime cesto a sneh do toho zapracujeme...

    Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potom naplnime vymastene 250 ml pohare do 3/4 a dame varit na pol hodinku do vody. pohare su zaliate len do ich 1/2. potom vyklopime a servirujeme...

    Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marienka44
Postup je skoro ako na pripravu svieckovej. Cim treba poleivat masko, ked sa da zapiect do rury? Vodou alebo stavou z masa?
mamina2
ak vam zostane ten vyvar ,tak vyvarom ak nie tak vodou, ak masko este pusti tak aj tym... :)
evanaaa
Divinu a podobné druhy mäsa je dobré nechať v páci aj 3 dni, potom je to lepšie. Aj keď robím hovädzie nadivo ( nie úplne sviečková), to tak robím, ako divinu. Pritom zmiešam kyslú a sladkú smotanu dokopy,( aj večer pred tým) a pridám lyžicu horčice do zátrepky.
mamina2
divinu nechavam v paci tri dni ale tato jahnacina este ani neni citit nejakou baraninou, takze som to nenakladala. s tou horcocou to skusim dakujem.
modrykamen
Skúsil som, veľmi chutné. Omáčka tomu dá vyšší level chuti. Tento recept odporúčam aj tým, čo jahňacinu veľmi nemusia.
eraserhead
@Mamina2 baran je baran, jahňa je jahňa (samčie baránok, samičie jahnička)
tá šlahačka v surovinách ide kam?
Skús niekedy vynechať tú múku (tých 400g koreňovej zeleniny čo je viac ako polovica mäsa omáčku dostatočne zahustí) a pridať čerstvý tymián
mamatata2
Dnes idem na to, len knedľa bude parená, jahňacinku som trochu napácovala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia