Jahňacia roláda
Jahňacia roláda s kalerábovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Kaleráb, cibuľu a cesnak očistíme. Všetko
nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme
mlieko a pridáme očistenú zeleninu. Osolíme a okoreníme. Pridáme cukor a varíme
domäkka. Rozmixujeme na pyré a dochutíme.
- Jahňacie stehno umyjeme, očistíme od blán a tuku a rozkrojíme tak, aby sme ho mohli naklepať. Osolíme, okoreníme a naklepeme.
- Rozmixujeme medvedí cesnak, mätu,
olivový olej a zmesou potrieme naklepané
mäso z vnútornej strany. Mäso skrútime do rolády, ktorú
preložíme na alobal, ním mäso pevne zakrútime. Dáme do rúry na plech a pod plech
dáme nádobu (ktorá vydrží vyššie teploty) naplenú vodou. Rúru zohrejeme na 80 °C, pečieme
6–8 hodín a kontrolujeme.
|