Pečené jahňacie mäso
Pečené jahňacie mäso

Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 1. apríla 2019
Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi
Foto: Pravda - Ivan Majerský

To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením prestierajú Slováci pre svojich najbližších. Oslávenca zvykneme potešiť nielen darčekmi, ale aj Zobraziť celý popisTo najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením prestierajú Slováci pre svojich najbližších. Oslávenca zvykneme potešiť nielen darčekmi, ale aj hostinou, čo si rozumie s jeho obľúbenými chuťami. Dobrým obedom či večerou tak vieme vyjadriť svoju lásku, priateľstvo a úctu. Skrátka, aj blahoželania kráčajú cez žalúdok.

4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

800 g
60 g
60 g
Gratinované zemiaky:
800 g
40 g
15 g
100 g
200 ml
4 ks
Bôb:
160 g
40 g




Postup

  1. 1

    Gratinované zemiaky: Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Zmiešame so smotanou, s cesnakom, so žĺtkami a s parmezánom. Dochutíme soľou a korením. Zmes prelejeme na pekáč a uhladíme. Pečieme 1 hodinu pri 160 °C prikryté. Potom ešte asi 15 minút odokryté.

  2. 2

    Jahňacie mäso umyjeme a osušíme. Opečieme z každej strany na panvici, osolíme a okoreníme. Potom potrieme horčicou a obalíme v nasekaných pistáciách. Pečieme v rúre pri 170 °C 12 minút. Po upečení mäso prikryjeme alobalom a necháme 10 minút odpočinúť.

  3. 3

    Na panvičke zohrejeme maslo, pridáme bôb, osolíme a krátko orestujeme. Hotové zemiaky rozdelíme na tanier, uložíme mäso a dochutený bôb.

Diskusia k receptu

kvakac
Šefe áno aj ja si prosím a dvojitú porciu zemiakov. Vyzerá to súper. Len kde zoženiem jahňaciu korunku?
boxik
@Kvakac (1.4.2019 10:18)
Kde to zohnať je jeden problém , ale prečo to má tak vysokú cenu . My by sme si nekúpili kilo jahnaťa za cenu do dvoch eúr živej váhy ako to vyvážajú do cudziny ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia