Jahňací hrebienok v rímskom hrnci fotorecept

fotostano - fotkafotostano, 7. mája 2012
Jahňací hrebienok v rímskom hrnci (fotorecept)
Foto: fotostano

skúsil som jahňacinu v rímskom hrnci a je to fakt šťavnaté a veľmi chutné a vyžaduje si to veľmi málo námahy

40 minút
príprava
150-180 minút
na 110/220 °C

Suroviny

1 ks
1 hlavička
1 dcl




Postup

  1. 1

    jahňacie máso si upravíme na "hrebienok", tzn. rebierka si očistíme, aby boli bez mäsa

  2. 2

    mäso prešpikujeme cesnakom, polejeme vínom, posypeme korením a soľou a necháme aspoň cez noc v chlade

  3. 3

    vložíme do vodou nasiaknutého rímskeho pekáča a pečieme 2,5 -3 hod pri 110°C a potom odkryté dopečieme pri 220°C, aby malo kôrku a farbu

    Jahňací hrebienok v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    podelíme na jednotlivé kotlety a servírujeme 2 - 3ks mäsa so "šťouchaným bramborem"...

    Jahňací hrebienok v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kaixi
jahniatko je odobrané matke ( ktorá je využívaná pre mliečný priemysel ), vložené do 60cm priestoru, kde sa ledva hýbe, aby mu nerastli svaly!!! mali by ste vedieť čo jete...
fotostano
kaixi, aj toto doma chované bolo odobraté matke? že Vy o tom viete a ja nie...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia