Jahňací chrbát s tekvicou a so šúľancami

Ján Adámik
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 30. augusta 2015
Jahňací chrbát s tekvicou a so šúľancami
Foto: Ľuboš Pilc

Nie draho, pritom však chutne a pestro – tak varili liptovské babičky a my profesionáli v tom radi pokračujeme. Z tunajších surovín – Zobraziť celý popis Nie draho, pritom však chutne a pestro – tak varili liptovské babičky a my profesionáli v tom radi pokračujeme. Z tunajších surovín – syrov, zemiakov, zeleniny, rýb či jahňaciny – sa dá totiž vyčarovať aj zážitková gastronómia.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
0,5 kg
2 ks
600 g
150 g
150 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky a dáme piecť. Medzitým očistíme jahňací chrbát, osolíme ho, okoreníme a opečieme na panvici z každej strany, vyberieme a pečieme v rúre pri teplote 180 °C 4–5 minút.

  2. 2

    Upečenú tekvicu vyberieme, osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a maslo a vymixujeme na hladké pyré. Niekoľko upečených kociek si necháme na dekoráciu.

  3. 3

    Zemiaky uvaríme v šupke. Studené ich zomelieme na mlynčeku, pridáme vajcia, múku a soľ a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a tvarujeme šúľance, ktoré opečieme na masle.

Diskusia k receptu